ACCES GRATUIT
Deputatii au eliminat pragul de 1% la SIF
Ping pongul parlamentarilor români cu legea pietei de capital, în special cu reglementarile privind activitatea Societatilor de Investitii Financiare (SIF), continua. Dupa ce senatorii au modificat proiectul initial de lege si au introdus o prevedere care permitea cresterea pragului de detinere în capitalul unui SIF la 1%, de la 0,1% în prezent, deputatii au modificat ieri din nou legea.
Articolul continuă mai jos
Ping pongul parlamentarilor români cu legea pietei de capital, în special cu reglementarile privind activitatea Societatilor de Investitii Financiare (SIF), continua. Dupa ce senatorii au modificat proiectul initial de lege si au introdus o prevedere care permitea cresterea pragului de detinere în capitalul unui SIF la 1%, de la 0,1% în prezent, deputatii au modificat ieri din nou legea. Mai concret, au scos orice prevedere privind pragul de detinere, revenind la proiectul initial. Fapt care arunca din nou în confuzie piata de capital.
Aparent, initativa deputatilor (care trebuie promulgata de presedintie) schimba radical situatia SIF, din moment ce legea nu precizeaza exact pâna la ce nivel poate fi ridicat pragul. Ridicarea pragului ramâne la latitudinea actionarilor si administratorilor SIF. De cealalta parte, varianta senatorilor, chiar daca stabilea un prag maxim de 1%, lasa tot la latitudinea administratorilor si actionarilor fiecarui SIF stabilirea nivelului exact al pragului. Ca sa fiu sincer, nu am înteles nici eu ce o sa se întâmple cu acest prag , spunea ieri unul din deputatii care au propus modificarea legii. Nici presedintii SIF nu aveau ieri opinii comune în privinta situatiei.
Din punctul nostru de vedere, modificarea adusa la Camera Deputatilor nu schimba cu nimic datele problemei. Oricum, ridicarea pragului tinea tot de vointa Adunarilor Actionarilor. În opinia mea, pragurile vor fi oricum ridicate. În cazul SIF Transilvania putem avea la AGA actionari reprezentând peste 50% din capital, deci putem face aceasta modificare , a declarat pentru Ziarul Financiar Mihai Fercala, presedintele SIF Transilvania.
www.zf.ro
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)