Băncile din România au decis să NU majoreze comisioanele pentru operațiuni cu bani cash
Băncile din România au decis să nu majoreze comisioanele aferente operațiunilor cu bani cash, a precizat luni Asociația Română a Băncilor (ARB).
„Asociația Română a Băncilor a informat Guvernul că băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar în contextul intrării în vigoare a legii care aduce modificări asupra plafoanelor de plăți și încasări cu numerar. Sistemul bancar susține creșterea incluziunii financiare în România, care în prezent este cea mai redusă în rândul statelor Uniunii Europene, de doar 69%”, se arată într-un comunicat al ARB.
Asociația Română a Băncilor arată că nu intervine în niciun fel în modalitatea în care băncile decid și aplică politica privind nivelul comisioanelor și că politica comercială a băncilor face obiectul analizei fiecărei instituții de credit și, în conformitate cu statutul său.
„Băncile înțeleg preocupările unei părți din populație și companii cu privire la criteriile stabilite prin legea adoptată de autorități și vin în întâmpinarea clienților cu produse și servicii. Astfel, depunerea de numerar în conturile proprii este, în general, gratuită, în special la multifuncționale. Plățile cu cardul la POS sunt fără comisioane pentru plătitori, la fel ca și plățile cu numerar în conturile prestatorilor prin intermediul multifuncționalelor (MFM)”, se mai arată în comunicatul ARB.
Asociația Română a Băncilor mai susține că „înțelege dezideratul autorităților europene privind creșterea încasărilor prin metode electronice de plată pentru a reduce evaziunea fiscală”.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, spune că autorităţile au făcut „supraplin” în ceea ce priveşte stocurile de gaze pentru iarna aceasta. S-au înmagazinat 3,3 miliarde de metri cubi, a precizat ministrul. El spune că într-o iarnă „normală”, cu cel mult două episoade de ger pe lună, România nu va avea probleme și va putea să ajute și Republica Moldova, dacă va fi nevoie, cu livrări de gaze, potrivit News.ro.
„Situaţia sistemului electroenergetic naţional este corectă în momentul de faţă: avem stocuri de cărbune în parametri normali, suntem pregătiţi, avem gradul de umplere pentru lacurile de acumulare undeva la 74 spre 75%, avem stocurile de gaze la 103%, am făcut acest supraplin, depăşim capacitatea normală, deci ar trebui să trecem iarna în condiţii foarte bune şi doar cu gaz românesc. Asta înseamnă că, în baza a ceea ce avem stocat, undeva la 3,3 miliarde de metri cubi plus producţia pe timp de iarnă, ceea ce Romgaz face, vom fi în bună ordine pentru iarna aceasta”, a spus Sebastian Burduja, marţi seară, la TVR Info.
Potrivit ministrului, capacitatea de stocare a României este de trei miliarde de metri cubi.
El a subliniat că nu vor exista probleme „într-o iarnă normală”, iar conform meteorologilor o „iarnă normală” este una cu cel mult două episoade de ger pe lună, un episod putând dura până la şapte zile, ministrul adăugând: „Cred că va fi o iarnă normală, asta ne spun datele”.
Misiunea unui bărbat de a-și căuta dreptatea în instanță pentru pierderea pisicii sale l-a făcut mai bogat cu aproape 1,4 milioane de dolari, potrivit New York Post.
Joshua Smith l-a dat în judecată pe proprietarul casei în care locuia, susținând că acesta i l-a furat pe Frank, motanul lui de trei ani.
„Mesajul juraților ar trebui să fie clar și răspicat pentru toți proprietarii”, a spus avocatul Michael Fuller, care a câștigat cazul. „Trebuie să respecți drepturile chiriașilor, mai ales când vine vorba de animalele de companie.”
Povestea lui Smith (41 de ani) a început în 2017, atunci când a găsit pe stradă o pisică și a adus-o în camera pe care acesta o închiriase într-o locuință socială destinată persoanelor aflate în recuperare de pe urma dependenței de droguri.
Smith s-a întors acasă pe 29 aprilie 2019 și a descoperit că Frank a dispărut în mod misterios. Câteva zile mai târziu, bărbatul l-a dat în judecată pe proprietarul casei, Devon Andrade, și firma PineStreet, care administrează locuința.
Andrade a recunoscut în instanță că el este cel care a luat pisica și că Smith a încălcat clauzele contractului de închiriere când și-a luat un animal de companie. Proprietarul casei a mai spus că prietena lui l-a lăsat pe Frank la un adăpost pentru animale.
„Se pare că jurații erau și ei iubitori de animale”, a povestit Fuller. Aceștia au deliberat timp de aproape două ore înainte să îi acorde 1,375 de milioane de dolari lui Smith pentru pierderea pisicii.
Comentarii articol (0)