Pe langa prevederile minime specifice oricarui contract individual de munca, contractul de munca cu timp partial trebuie sa mai precizeze:
-durata muncii si repartizarea programului de lucru;
-conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
- interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
Daca in contractul de munca cu timp partial nu sunt prevazute si aceste trei precizari, Codul muncii prevede la articolul 102, alineatul 2: "contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga." Salariatii incadrati cu un contract de munca partial se bucura de aceleasi drepturi ca si cei cu norma intreaga.
Articolul 101 din Codul Muncii care se refera durata de munca, forma contractului si salariul angajatului a fost modificat prin articolul I punctul 20 din O.U.G. nr. 55/2006.
Referitor la salariul angajatului cu contract de munca partial, acesta se acorda proprotional cu timpul lucrat. Salariul se va raporta la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru pentru acelasi post.
Articolul care se refera la stagiul de cotizare la sistemul public de asigurari sociale a fost abrogat prin articolul I punctul 46 din O.U.G. nr. 65/2005.
Codul Muncii mai stabileste ca angajatorul are obligatia de a anunta angajatul atunci cand exista posibilitatea ca acesta sa se mute la acelasi post, insa cu norma intreaga.
Comentarii articol (0)