ACCES PREMIUM
De ce premium?
e-Factura: Teoretic, inclusiv facturile pe zero trebuie trimise în sistem
Legislația aferentă e-Factura prevede că toate facturile emise în relația B2B trebuie transmise în sistem. Prin urmare, specialiștii sunt de părere că inclusiv facturile emise, din diverse motive, pe zero trebuie trimise de contribuabili.
Articolul continuă mai jos
Discuția legată de facturile pe zero și transmiterea lor în
e-Factura a avut loc la
o conferință recent organizată de avocatnet.ro cu KPMG România. De exemplu, putem avea de a face cu
facturi pe zero emise în perioada de garanție.
Alexandru Comănescu, Tax Director:
„În principiu, n-avem un prag -- nici minim, nici maxim -- în ceea ce privește valoarea facturilor. Aș zice, mai degrabă, că ar trebui raportate, chiar dacă valoarea lor este zero. (...) Nu știu exact care e modul prin care contribuabilul ajunge la suma zero - fie valoarea unitară e zero sau are valoare 50 și recunoaște o reducere de 50 sau recunoaște o plată sau pur și simplu din soft-ul de facturare ori din sistemul contabil pe care-l folosește poate să stabilească direct că e o factură emisă în cadrul perioadei de garanție.”Vladimir Zoican, Senior Tax Manager:
„Ce vă pot garanta este că facturile se validează inclusiv cu valoarea zero la sume, fără nicio problemă.”Totodată, au fost aduse în discuție
facturile pe zero cu stornarea avansului, când este posibil să apară erori.
Vladimir Zoican:
„N-ar trebui să dea eroare dacă elementele sunt completate corect în XML. Noi am făcut facturi cu o linie 100 și altă linie -100 (adică stornare avans), în care totalul era zero, de plată era zero și se genera corect și complet. E vorba de completarea corectă a XML-ului.”Alexandru Comănescu:
„Mai există și momente în care validatorul pus la dispoziție de autorități mai dă acele erori false. Acesta vede o eroare, dar de fapt nu e o eroare. Am mai avut și astfel de cazuri în care am reîncărcat același document mai târziu și a funcționat.”
Citește mai mult despre
e-Factura,
clarificari practice e-Factura,
facturare electronica,
factura electronica,
facturi pe zero
Specialiști citați în acest articol
Alexandru Comănescu are o experiență de peste 17 ani în domeniul serviciilor de consultanță fiscală. A gestionat numeroase proiecte legate de impozitarea indirectă, precum și revizuiri fiscale și a oferit asistență pe parcursul inspecțiilor fiscale desfășurate de autorități. Alexandru Comănescu susține cursuri specializate atât pentru clienții KPMG, cât și pentru parteneri externi. Este implicat activ în eforturile de modernizare a mediului fiscal din România, prin participarea în grupurile de lucru din cadrul organizațiilor investitorilor, precum FIC și Amcham.
Vladimir Zoican este Senior Tax Manager la KPMG România, având peste 15 ani de experiență în furnizarea de servicii de asistență clienților în diverse probleme de TVA. Face parte din echipa de servicii de impozitare indirectă a KPMG și a oferit servicii de asistență clienților din diferite sectoare ( i.e. IT, auto, telecom, retail etc.) cu privire la diverse subiecte de TVA.
De asemenea, acesta a fost implicat în implementarea a numeroase proiecte SAF-T și de e-factură pentru contribuabili mari și mijlocii, ajutând clienții atât cu cerințe legale, cât și cu aspecte tehnice.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)