ACCES GRATUIT
Elevii cu rezultate slabe la evaluările din clasa a II-a, a IV-a sau a VI-a vor face cursuri suplimentare, care-i să-i ajute să-și îndrepte notele
Dacă obțin rezultate slabe la evaluările ce au loc la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, elevii vor trebui să facă diverse activități remediale, astfel încât să-și completeze cunoștințele, iar rezultatele lor ulterioare să fie mai bune, potrivit unui proiect de lege aflat, de marți, în dezbaterea deputaților.
Articolul continuă mai jos
Prin
proiectul legislativ de la Camera Deputaților este propusă modificarea noii Legi a învățământului preuniversitar (
Legea 198/2023), care se aplică de mai puțin de un an.
Modificările propuse acum vizează definiția “învățării remediale” și extinderea aplicării acesteia. În primul rând, propunerea stabilește că
“programul «Învăţare remedială» este destinat elevilor în cazul cărora se observă decalaje în dobândirea competenţelor-cheie prevăzute în prezenta lege ca urmare a evaluărilor naţionale prevăzute la art. 99, alin. (4) (cele de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a - n. red), celor care se încadrează în risc de abandon școlar şi/ sau părăsire timpurie a școlii și copiilor români veniți din afara graniţelor țării”.
Acum, în Legea învățământului se prevede că programul „învățare remedială“ este destinat elevilor cu decalaje în dobândirea competențelor-cheie, dar nu se vorbește despre elevii cu rezultate slabe la evaluările naționale.
Așadar, legea se va completa, astfel încât principalii destinatari ai activităților de învățare remedială să fie elevii cu rezultate slabe la evaluările naționale din clasele mici.
Mai precis, în Legea 198/2023 se adaugă un nou paragraf care stabilește că
“elevii ale căror rezultate la evaluările de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a demonstrează deficiențe în asimilarea cunoștinţelor și dobândirea competenţelor verificate vor fi direcţionaţi, în baza acestor rezultate, către activităţi remediale”.
În plus, Ministerul Educației va avea o nouă obligație, respectiv de a publica anual un raport privind rezultatele evaluărilor și recomandări de măsuri pentru îmbunătățirea lor.
Atenție! Pentru a se putea aplica, proiectul de lege trebuie să treacă de Parlament, să fie promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)