Stimulentul, după cum se arată într-un comunicat de presă al instituției, se acordă pentru maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev sau student angajat cu contract individual de muncă. Diferența dintre stimulentul primit și salariul angajatului este suportată de angajator din fonduri proprii.
Angajatorii pot încheia contracte individuale de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât vacanța, cu normă întreagă sau parțială, sau contracte de muncă temporară al căror termen este egal sau mai mic decât vacanța. Pentru tinerii sub 18 ani, un contract de 6 ore/zi și 30 ore/săptămână se consideră a fi cu normă întreagă.
Pentru a beneficia de stimulent, angajatorii trebuie să încheie o convenție cu agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă, în termen de 30 de zile de la angajarea elevilor/studenților.
Stimulentul nu se acordă angajatorilor care încadrează elevii/studenții înaintea începerii vacanței sau dacă au beneficiat deja de stimulent pentru 60 de zile lucrătoare în același an calendaristic, pentru aceiași angajați.
Informații suplimentare se pot obține de la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă, ale căror date de contact sunt disponibile pe pagina de internet a instituției.