ACCES GRATUIT
Recorduri istorice la cererea de combustibili fosili și emisiile de CO2: Cine cât poluează și ce combustibili folosește
2023 a fost primul an integral în care s-au redirecționat livrările de resurse energetice rusești destinate Occidentului după invadarea Ucrainei în februarie 2022. De asemenea, a fost și primul an integral fără restricții de circulație, post-pandemie.
Articolul continuă mai jos
Astfel, consumul de energie primară a atins un maxim istoric de 620 Exajoules (EJ), (1 EJ = 1018 J) se arată în raportul Statistical Review of World Energy.
Demn de menționat este că, în timp ce UE și SUA au scăzut atât emisiile cât și folosirea combustibililor fosili foarte poluanți, China și, mai ales, India, au avut creșteri spectaculoase.
„Într-un an în care am văzut ponderea resurselor energetice atingând un nou record, cererea globală de energie din ce în ce mai mare a făcut ca contribuția combustibilor fosili să rămână practic neschimbată”, a spus Simon Virley de la firma de consultanță KPMG.
Situația emisiilor de CO2 în lume:
Raportul arată și tendințele de schimbare în utilizarea combustibililor fosili în diferite regiuni. În Europa, de exemplu, ponderea energiei obținută din combustibilii fosili a scăzut sub 70% pentru prima dată de la revoluția industrială.
„În economiile avansate, observăm semnele de atingere a vârfului cererii de combustibili fosili, în contrast cu economiile din Sudul Global, pentru care dezvoltarea economică și îmbunătățirea calității vieții continuă să stimuleze creșterea cererii pentru combustibili fosili”, a spus Nick Wayth, directorul executiv al Energy Institute.
Citește integral articolul pe www.cursdeguvernare.ro.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)