avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reinnoire contract cu firma de calcul caldura pe baza ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reinnoire contract cu firma de calcul caldura pe baza repartitoarelor

O asociatie de proprietari a avut contract de citire si repartizare a consumurilor de energie termica pe baza indicatiilor repartitoarelor de costuri, 100% dintre proprietari avand montate repartitoare de costuri.
Contractul a expirat , ocazie cu care s-a pus problema reinoirii lui, dar acum a aparut o problema: 30% dintre proprietari nu mai doresc reiinoirea contractului, preferand calculul caldurii la suprafata utila.
In lege ordinul ANRSC se precizeaza procentul de 80% pentru montarea repartitoarelor. In baza acestui procent, se poate renunta la reinnoirea contractului, sau conform legii 230 trebuie majoritate simpla pentru adoptarea unei hotarari , implicit privind contractul de repartizare a caldurii in baza indicatiilor repartitoarelor de costuri??
Cel mai recent răspuns: calineanu , utilizator 16:46, 21 Februarie 2012
Se respecta prevederile Legii 230/2007.
In Ordinul ANRSC spune despre conditiile de montare, dar nu spune si despre conditiile de ramanere sau renuntare la contorizare. Deci pastrati contractul, iar cei care nu mai vor masurarea pe repartitoare vor plati conform formulei pentru necontorizati.
Cei care nu mai vor cu repartitoare, mai ales ca sunt in minoritate, nu pot impune celorlati plata la pausal.

Oricum este o prostie sa renunti la repartitoare dupa ce ai platit sa le montezi si in plus de asta vei plati la caldura oricum mai mult decat plateai cu ele, chiar daca le lasai la maxim si tot timpul deschise.
In fine, fiecare pasare pe limba ei piere!
Deci majoritatea decide, adica reinnoiti contractul.






A.N.R.S.C. - Ord. nr. 259 din 13 octombrie 2004 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea în domeniul montarii şi exploatării sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apa calda de consum în imobile de tip condominiu
Anexa 2
i) montarea sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire doar în imobilele de tip condominiu în care se asigura instalarea acestora pe toate corpurile de încălzire, pentru un minimum de 80% din apartamentele racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica din condominiul respectiv.

.Daca conditia legala si contractuala nu se mai indeplineste, atunci sistemul cu repartitoarele se anuleaza.
Renuntati la incheierea contractului.
Conducerea asociatiei de proprietari nu are putere intrucat prestarea este individuala, la nivel de proprietar.
Cred ca raspunsul il veti avea la propunerea de reinnoire a contractului.
Firma prestatoare va trebui sa respecte niste conditii pe care ea le cunoaste mai bine, stie ce poate si ce nu poate....ce are voie si ce nu are voie sa faca in baza autorizatiei pe care a primit-o. Atunci veti afla daca cei 30% din cei vor sa renunte la repartitoare pot determina renuntarea la plata consumului contorizat pentru ceilalti 70%....sau orice alta proportie.

Dupa ce primiti un raspuns la aceasta intrebare poate reveniti pe forum sa ne spuneti si noua cum s-a rezolvat problema!
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
elga50, moderator
Pai, firma are tot interesul sa reinnoiasca contractul. Din punctul lor de vedere, procentul de 80% este indeplinit, deoarece ei au MONTAT in 80% din apt repartitoare(altfel nu ar fi putet derula contractul pana acum)
Problema este ca daca cei 30 % renunta la repartitoare, se poate considera ca nu mai este indeplinit procentul de 80% de montare a repartitoarelor??
Asta v-am si spus. Luati legatura cu firma, ii puneti aceasta problema a celor 30% care vor sa renunte la repartitoare si firma va va spune daca se mai angajeaza la un nou contract in aceste conditii pentru ca................. este tinuta sa respecte conditiile de autorizatie de functionare, are legaturi directe cu furnizorii de caldura si cu ANRSC-ul si astfel este in cunostinta de cauza cum trebuie sa procedeze.

Nu e vorba ca are interesul, ci daca poate continua (reinnoi) un contract in conditiile existemte la dv. in asociatie.
Firma poate risca ridicarea autorizatiei daca functioneaza contrar legii, asa ca nu-i e totuna.
Deci intrebati la firma si vedeti ce va spun. Oricum din punct de vedere al Legii 230/2007 o minoritate nu poate determina hotarari pentru o majoritate, asta e clar!

Alte discuții în legătură

Contorizarea individuala a apartamentului aradora2 aradora2 Buna ziua! As avea o intrebare. Mama este pensionara si locuieste la bloc. Acum cativa ani apartamentul a fost obligatoriu contorizat. Acum va avea loc o ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ...la noi in asociatie suntem 50 de ap ....10 apartamente nu mai doresc sa aiba repartitoare pe calorifer ,motivand ca stau in ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica NEACSU IONELA GEORGETA NEACSU IONELA GEORGETA Buna ziua, Ma intereseaza modalitatea de calcul a energiei termice in apartament in cazul in care nu mai doresc calculul acesteia prin repartitoare. ... (vezi toată discuția)