Angajatorii au obligația de a se înregistra în noul sistem în termen de șase luni, mai exact, până pe 30 septembrie. În tot acest timp însă, explică cei de la Inspecția Muncii într-un comunicat publicat mai devreme, Revisal încă mai este accesibil accesând link-ul https://reges.inspectiamuncii.ro, secțiunea „Cauți vechiul Revisal? Click aici!”, iar angajatorii deja înregistrați pot depune în continuare registrele ca fișier RVS, atât online cât și la ghișeele ITM, doar până la data înregistrării în platforma Reges-Online.
„Modalitatea de înrolare este detaliată pe site-ul Inspecției Muncii, la adresa https://reges.inspectiamuncii.ro/ajutor/cum-accesez/. După activarea contului de angajator în noua aplicație, angajatorii care au aplicații software de Resurse Umane (HR) interoperabile, vor putea transmite elementele contractelor individuale de muncă folosind API-ul de integrare pus la dispoziție de către REGES ONLINE”, transmite Inspecția Muncii în comunicatul său.
Important! Ministerul Muncii trebuie să pună în dezbatere în următoarea perioadă un proiect de ordin care cuprinde elementele de funcționalitate tehnică a Procedurii de acces în vederea completării, transmiterii și interogării datelor în/din Registru.
Pentru a sprijini angajatorii în utilizarea noului sistem, Inspecția Muncii anunță că va organiza de două ori pe lună sesiuni online de instruire, unde vor fi prezentate toate detaliile tehnice necesare.
Pentru salariați, Reges-Online oferă acces facil la propriul istoric de muncă, inclusiv posibilitatea de a vizualiza și descărca extrasul din registru, fie de pe un laptop, fie prin aplicația mobilă disponibilă pe iOS și Android (nota redacției: la acest moment nu există nicio aplicație „Reges-Online” pentru Android). Cei care nu au acces la internet pot consulta informațiile necesare la Info Kiosk-urile din cadrul ITM-urilor sau la ghișeu. Salariații vor putea verifica în timp real înregistrările efectuate de angajator și vor primi notificări prin email sau aplicație mobilă în cazul unor modificări. De asemenea, aceștia pot alertă angajatorul în cazul unor neconcordanțe între datele înregistrate și realitate.
Merită să citești și: Iată ce ar trebui să știi, ca salariat, despre noul registru de evidență a salariaților și de ce ar trebui să îți faci un cont
Comentarii articol (3)