Potrivit acestuia, impozitul pe veniturile din activitãþi agricole se calculeazã de cãtre organul fiscal în a cãrui razã teritorialã se aflã domiciliul fiscal al contribuabilului, pe baza informaþiilor transmise de organul fiscal în a cãrui razã teritorialã se aflã terenul.
În vederea stabilirii impozitului, în termen de 5 zile de la primirea declaraþiilor, organul fiscal de sursã va transmite organului fiscal de domiciliu informaþii privind baza de impunere.
În situaþia în care contribuabilul nu are domiciliu fiscal în România, stabilirea impozitului se efectueazã de cãtre organul fiscal în a cãrui razã teritorialã se aflã terenul.
Stabilirea impozitului pe veniturile din activitãþi agricole se efectueazã prin aplicarea unei cote de 15% asupra venitului net, determinat pe bazã de norme de venit, corespunzãtoare tipului de activitate desfãºuratã de cãtre contribuabil ºi perioadei lucrate, sau asupra venitului net stabilit în sistem real, dupã caz, impozitul fiind final.
1. În cazul determinãrii venitului net pe bazã de norme de venit, contribuabilul depune Declaraþia privind veniturile din activitãþi agricole, pentru anul fiscal în curs.
2. În situaþia în care contribuabilul a optat pentru determinarea venitului net în sistem real, stabilirea impozitului pe veniturile din activitãþi agricole se efectueazã de organul fiscal competent, pe baza Declaraþiei speciale privind veniturile din activitãþi agricole, depusã de contribuabil.
Comentarii articol (0)