ACCES GRATUIT
Sindicatele isi dau mana pentru a deveni mai puternice
CNSLR- Fratia, BNS si CSN Meridian au hotarat sa formeze Alianta Confederatiilor Sindicale din Romania (ACSR), considerand ca actiunea unitara este singura solutie pentru obtinerea unor rezultate concrete in favoare membrilor de sindicat si lucratorilor in general, a declarat luni, pentru Rompres, Marius Petcu, presedintele executiv al ACSR.
Articolul continuă mai jos
Membrii CSN Meridian, CNSLR- Fratia si BNS au aprobat luni, in sedinta comuna, formarea ACSR, uniune sindicala ce va avea personalitate juridica, statut, sediu si structura de conducere. Aceasta reprezinta primul pas concret in procesul de fuziune a celor trei confederatii sindicale.
Tot luni au fost aprobate si obiectivele care vor sta la baza Aliantei in anul 2007. A fost stabilita componenta Consiliului Director, organismul care organizeaza si conduce activitatea permanenta a Aliantei (format din noua persoane, cate trei din partea fiecarei confederatii).
De asemenea, s-a decis ca primul presedinte executiv al ACSR sa fie Marius Petcu, presedintele CNSLR- Fratia. Presedintia ACSR va fi asigurata prin rotatie de catre reprezentantii celor trei confederatii pe intervale de timp egale. S-a hotarat ca ACSR sa functioneze in aceasta formula timp de un an. La sfarsitul anului 2007, membrii celor trei confederatii se vor reuni in Adunarea Generala, vor analiza rezultatele colaborarii in formula Aliantei si vor decide pasii urmatori ai procesului de fuziune. Toti participantii la reuniunea de luni si-au dat acordul ca ACSR sa fie o structura deschisa oricarei organizatii sindicale care impartaseste obiectivele BNS, CSN Meridian si CNSLR-Fratia.
Consiliul Director este compus din Marius Petcu, Liviu Luca si Sorin Stan din partea CNSLR-Fratia, Dumitru Costin, Ioan Pisc si Mariana Kniesner, din partea BNS, si Ion Popescu, Radu Ion si Ion Albu, din parte confederatiei sindicale Meridan.
Cele trei confederatii sindicale reunite in ACSR au hotarat sa actioneze cu buna credinta, cu solidaritate si in respectul independentei si autonomia fiecareia in vederea atingerii urmatoarelor obiective pe care le considera prioritare: salarii corecte raportate la performante, cat mai apropiate de cele din UE ; construire unei miscari sindicale puternice si unite solidara in actiuni si recunoscuta in plan national si international, definirea propriului model social care sa stea la baza dezvoltarii pietei muncii din Romania si care sa urmareasca principiile si valorile modelului social european; realizarea unui dialog social real, care sa conduca la solutionarea problemelor lucratorilor; reformarea cadrului legal si institutional care reglementeaza relatiile de munca.
Totodata ACSR va milita pentru mentinerea unui climat de stabilitate si pace sociala in Romania.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)