avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RELATII ANGAJAT-ANGAJATOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RELATII ANGAJAT-ANGAJATOR

La societatatea la care muncesc ca sofer autobuz conducerea a dat un ordin prin care ne obliga sa luam gestiune de bilete si sa si vindem bilete pe traseu.
Desi noi soferii nu am fost de acord am fost amenintati cu sanctiunea pentru nerespectarea ordinelor date de conducere.Mentionez ca in CIM figuram ca soferi autobuz si nu vanzatori de bilete si nici nu am semnat vreun act aditional in care sa fim de acord.
Cum pot combate legal acest ordin abuziv ?
VA MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: SURUBARU OVIDIU , utilizator 23:02, 2 Februarie 2010
Ordinul nu este abuziv. Angajatorul are dreptul sa-si organizeze activitatea. Ca sofer pe cursa de calatori va poate obliga, nu este o noutate, noutatea ar consta in faptul, daca indradevar ati si vinde bilete nu numai ati incasa banii.
Sa-l combateti legal? Renuntati la colaborarea cu actualul angajator.
nu prin contract de munca sau act aditional se stipuleaza aceste indatoriri. trebuie sa vezi fisa postului si regulamentul de ordine interioara.
Noile comtente si responsbilitatea distribuirii biletelor ar trebui mentionata in fisa postului, fiind o atributiune noua poate va acorda si o bonificatie.

Angajatorul poate sa-si organizeze activitatea asa cum considera necesar si poate modifica competenta unui post.
... la functii noi :D ( indatoriri noi ) puteti sa cereti salariu mai mare cu pana la 50%... doar se va desfiinta astfel postul de vanzator bilete, nu ?
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator
Va multumesc pentru raspunsuri desi unul dintre d-voastra a fost cam rautacios probabil nestiind cum este sa conduci un autobuz de 13 m in traficul local din Galati si sa vina un calator cu hartie de 50 ,100 de lei sau cu maruntis excesiv.
Conform COR meseria de sofer autobuz are sarcini precise iar in legatura cu sfatul pe care la dat pneagu (mi se pare cunoscut numele nu cumva esti TESA) se pare ca se va rezolva renuntarea colaborari cu actualul angajator , s-au unit toti soferi au facut protest 2 zile si vor pleca multi care stau pe la birouri impreuna cu conducatorul lor iubit.
IN VIATA NU PRIMESTI CE MERITI ! PRIMESTI CEEA CE NEGOCIEZI !#-o
VA MULTUMESC FRUMOS LA TOTI PENTRU AMABILITATE DE A-MI RESPUNDE!

Domnule Neagu imi cer sincer scuze pentru cele afirmate daca v-au lezat onoare , dar numele d-voastra coincide cu a unui tesa de la transurb Galati si dupa ce am scris si am vazut contul d-voastra am realizat ca am gresit.Toate aceste rele ce se intampla , sunt datorita faptului ca liderilor de sindicat li se permit de catre membrii sai sa faca si politica sau sa aiba functii de conducere devenind santabili si usor de manipulat.Daca sunteti curios verificati ca tot biroul de conducere a Federatiei Nationale Sindicatelor Soferilor au functii in PSD ex: presedintele Stan consilier Bucuresti; prim-vicele Bogatu consilier local Galati .Exemplele pot continua cu Petcu de la CNSLR-FRATIA.Toate acestea au dus ca , interesele personale sa fie prioritare in fata intereselor membrilor de sindicat.Sunt vice-presedinte la sindicatul soferilor transurb si va spun sincer ca sunt scarbit de toate aceaste.Dar de acum in colo ne-am hotarat mai multi tineri sa numai acceptam toate acestea si sa luam atitudine ,eliminand , prin modificarea statutului aceste favoruri.
In legatura cu atitudinea de care d-voastra ati dat dovada in cadrul sindicatului din care faceati parte, NOTRE RESPECT !!=D>
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
SURUBARU OVIDIU, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile calatorului ratb amdbuc amdbuc Buna ziua, De cand locuiesc in Bucuresti si circul cu mijloace de transport in comun (puse la dispozitie de RATB) ma confrunt cu mai multe probleme. V-as fi ... (vezi toată discuția)
Calatorie rat fara bilet craiova jongleur jongleur buna ziua. am fost depistat de catre \\"controlorii rat\\" craiova fara bilet in autobuz. care din urmatoarele nereguli sesizate de mine sunt intr-adevar ... (vezi toată discuția)
Accident într-un mijloc de transport în comun iulia32 iulia32 Bună ziua, Pe 30 aprilie tatălui meu i s-a întâmplat un accident stupid în urma căruia are de suferit. Era călător într-un mijloc de transport în ... (vezi toată discuția)