In baza acestor inscrisuri, Registrul Comertului lua act de modificarile intervenite si dispunea publicarea modificarilor actului constitutiv in Monitorul Oficial, bazandu-se pe dispozitiile cuprinse in actul aditional.
In baza noilor reglementari prevazute de Legea 441/2006, societatile comerciale care hotarasc modificarea actului constitutiv, trebuie sa depuna la Registrul Comertului un act modificator al actului constitutiv precum si actul constitutiv care va cuprinde modificarile intervenite.
In concluzie, pentru inregistrarea unei mentiuni, societatea comerciala , in conformitate cu prevederile art. 204 alin. 4 din Legea 31/1990 in forma actualizata, va trebui sa depuna fie Hotararea Adunaii Generale a Asociatilor/Actionarilor fie Actul Aditional fie o alta hotarare a organelor abilitate sa hotarasca modificarea actului constitutiv, la care se adauga in mod obligatoriu Actul Constitutiv actualizat care va cuprinde modificarea a carei inregistrare se solicita.
Referitor la dispozitia art. 204 care prevede in mod generic depunerea "..actului modificator…", aratam ca, in opinia noastra, alaturi de actul aditional trebuie depusa si hotararea adunarii generale a asociatilor/actionarilor sau hotararea altor organe abilitate, deoarece actul aditional se realizeaza numai in baza unei hotarari a organelor ce au in atributie modificarae actului constitutiv.
Bineinteles, se subintelege faptul ca, prin depunerea unei astfel de hotarari, actul aditional devine redundant, fiind suficienta inregistrarea hortararii la care se va adauga si actul constitutiv actualizat.
Comentarii articol (0)