ACCES GRATUIT
Articolul 36 din Legea 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor va fi modificat
Proiectul de Lege pentru modificarea art.36 din Legea nr.1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr.18/1991 si ale Legii nr.169/1997 urmeaza sa intre pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor.
Articolul continuă mai jos
In
expunerea de motive a initiatorilor acestui proiect se expliciteaza ca asupra articolului 36 din legea 1/2000 intervin doua alte modificari legislative, contradictorii, care ingreuneaza aplicarea dispozitiilor legale prevazute in articolul mentionat.
Articolul 36 din legea 1/2000 prevede: " Persoanelor fizice carora li s-a stabilit dreptul de proprietate prin improprietarire, cu ocazia aplicarii Legii nr. 187/1945 pentru infaptuirea reformei agrare, dar carora nu li s-a atribuit efectiv terenul la care aveau dreptul sau carora atribuirea le-a fost anulata li se vor acorda terenurile respective in limita suprafetelor disponibile sau despagubiri.*
*Articolul a fost modificat prin Titlul VI art. I pct. 39 din Legea nr. 247/2005.
Forma adoptata de Senat a articolul 36 din legea 1/2000 are urmatorul cuprins:
"Persoanelor fizice carora li s-a stabilit dreptul de proprietate prin improprietarire, prin aplicarea Legii nr. 187/1945 pentru infaptuirea reformei agrare, dar carora nu li s-a atribuit efectiv terenul la care aveau dreptul sau carora atribuirea le-a fost anulata, precum si persoanelor indreptatite la improprietarire, inscrise in tabelele nominale, li se vor acorda terenurile respective in limita suprafetelor disponibile sau despagubiri."
Senatul a adoptat aceasta forma in data de 14 martie 2007. Aceasta forma a articolului 36 adoptat de Senat se regaseste si in Legea 204/2004 privind modificarea art 36 din Legea 1/2001 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr.18/1991 si ale Legii nr.169/1997.
Consiliul Legislativ si-a dat avizul afirmativ in privinta acestei initiative legislative iar Guvernul sustine adoptarea acestei initiative legislative.
Toate detaliile privind derularea acestui proiect legislativ le puteti gasi pe
Camera Deputatilor si
aici.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)