Procedura de cumparare a locuintelor pentru tineri, destinate inchirierii, prin programul "Prima Casa" a fost lansata recent de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), anunta institutia pe site-ul propriu.
De asemenea, conform sursei citate, locuintele pentru tineri pot fi achizitionate si prin credite ipotecare obtinute de la alte banci.
In ultima luna, Guvernul a adoptat masuri care sa faciliteze achizitia locuintei pe care o detin chiriasii din blocurile construite prin programul ANL "Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii", inclusiv prin facilitarea contractarii de credite garantate de stat, prin programul "Prima Casa".
Acestia beneficiaza, in anul 2013, de un plafon de garantare in valoare de 500.000.000 de lei pentru contractarea de credite prin acest program si de o valoare de inlocuire de 326 de euro/mp.
Pentru a putea achizitiona o locuinta ANL, tinerii trebuie sa fie titularii contractelor de inchiriere si sa aiba cel putin un an de chirie. Odata indeplinite aceste conditii, beneficiarii trebuie sa adreseze o cerere autoritatilor locale in administrarea carora se afla imobilele.
Chiriasii pot obtine informatii suplimentare privind achizitia locuintei de la sediile primariilor pe a caror raza administrativa sunt construite, sau direct la ANL, la adresa de e-mail relpub [ @ ] anl.ro sau la numarul de telefon 0800 800 636 – TELVERDE (apel gratuit).
---
Programul "Locuinte pentru tineri destinate inchirierii" este implementat de ANL si finantat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Programul are ca obiectiv sa faciliteze obtinerea, de catre tinerii sub 35 de ani, a unei locuinte cu chirie.
Vanzarea acestor locuinte catre actualii chiriasi are ca scop obtinerea de noi resurse ce vor fi utilizate pentru finantarea in continuare a programelor destinate imbunatatirii accesului la locuinte. Din anul 2001, prin Programul Locuinte pentru tineri, au fost receptionate 30.840 de locuinte.
Comentarii articol (3)