avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordarea locuintelor tip ANL in regim de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordarea locuintelor tip ANL in regim de inchiriere

sotia are o cerere de obtinere o lovuinta anl in regim de inchiriere de aproximativ 3 ani, dupa ce ne-am casatorit am adugat la dosar certificatul de casatorie ,certificatele de nastere ale copiiilor si alte acte necesare(casatoria a avut loc in urma cu 3 ani). Anul trecut am refuzat o garsoniera anl pt ca noi avem cerere pentru aprtament, iar anul acesta cu putin timp inaintea acordarii locuintelor(apartamentelor anl) am fost infaormati ca nu putem primi apartament deoarece sotia nu a lucrat si nu lucreaza, ea fiind in concediul de crestere a copilului de la terminarea facultatii si pana in prezent,si tot odata ea este si solicitantul locuintei si nu amandoi asa cum mi se pare normal(odata ce am anexat si certificatul de casatorie la dosar). Va rog spuneti-mi ce pot face pentru a primicat mai curand o locuinta anl.
Cel mai recent răspuns: SilviuMihai , utilizator 23:55, 16 Aprilie 2011
pentru a putea sa clarificati speta dvs, consultati site-ul anl.ro/locuinte pentru tineri si veti putea lectura conditiile de acordare a unei astfel de locuinte. La momentul solicitarii acestei locuinte sotia dvs era necasatorita, dar situatia s-a schimbat intre timp, iar cererea a ramas aceeasi, chiar daca ati depus documente doveditoare, precum certificat de casatorie, de nastere a unui minor, etc.
redau cateva din criteriile cadru de acordare a acestor locuinte:
Criterii cadru pentru stabilirea ordinii de prioritate în solutionarea cererilor de locuinte si în repartizarea locuintelor pentru tineri, destinate închirierii

Criterii de acces la locuinta:

Titularul cererii de locuinta, care poate deveni beneficiar al unei repartitii de locuinta pentru tineri, destinata închirierii si titular al contractului de închiriere, sa fie major, în vârsta de pâna la 36 de ani la data repartizarii locuintei. Cererea de locuinta se efectueaza numai individual si în nume propriu. Acte doveditoare: Copie autentificata dupa actul de nastere si/sau dupa actul de identitate.
Titularul cererii de locuinta si membrii familiei acestuia - sot/sotie, copii si/sau alte persoane aflate în întretinerea acestuia -, sa nu detina si sa nu fi detinut o alta locuinta în proprietate si/sau sa nu fie beneficiarul unei alte locuinte pentru tineri, destinata închirierii, în localitatea în care a solicitat locuinta (pentru sectoarele municipiului Bucuresti aceasta restrictie se refera la nedetinerea în proprietate a unei locuinte în municipiu, indiferent în care sector al acestuia).
Acte doveditoare: declaratii autentificate, ale titularului cererii si, dupa caz, ale sotiei/sotului si ale celorlalti membri majori din familia acestuia.
NOTA: Restrictia nu are în vedere locuinte înstrainate în urma unei actiuni de partaj sau locuinte trecute în proprietatea statului în mod abuziv si care nu au fost retrocedate în natura.
Titularul cererii de locuinta sa îsi desfasoare activitatea în localitatea în care sunt amplasate locuintele. Pentru sectoarele municipiului Bucuresti si comunele din judetul Ilfov limitrofe acestora, cuprinderea teritoriala la care se refera aceasta cerinta se va stabili de consiliile locale cu avizul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru fiecare amplasament al locuintelor si se vor da publicitatii conform prevederilor art.14 alin. (1) din normele metodologice.

Acte doveditoare: Adeverinta de la locul de munca însotita de o copie dupa cartea de munca completata la zi.
Repartizarea locuintelor se face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât locuintele libere din fondul existent cât si locuintele ce urmeaza a fi finalizate în cadrul unor obiective de investitii aprobate si cuprinse în programul de constructii de locuinte pentru tineri, destinate închirierii.
Lista de prioritati se stabileste anual;
Solicitantii înscrisi în lista de prioritati, cu respectarea criteriilor de la pct. 1, 2 si 3, care nu pot beneficia de repartizarea unei locuinte în limita fondului disponibil în anul respectiv, pot primi repartitii în anii urmatori, în limita fondului disponibil în fiecare an si în noua ordine de prioritate stabilita.
in concluzie nu pot face nimic pana cand nu pot dovedi un venit stabil al sotiei(adeverinta de salariu+copie dupa cartea de munca)? multumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
SilviuMihai, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii pentru obtinerea unei locuinte de la anl aaa123 aaa123 AM DEPUS O CERERE PT OBTINEREA UNEI LOCUINTE IN REGIM DE CHIRIE LA ANL . AM STUDII SUPERIOARE PT CARE PRIMESC PUNCTAJ 15. INTREBAREA ESTE DACA SE ACORDA INCA ... (vezi toată discuția)
Locuinta pentru functionarii publici cielodellasera cielodellasera Buna ziua. Nu stiu daca subiectul pe care il propun se incadreaza in aceasta tema. As dori sa stiu daca exista vreo reglementare legala prin care sa se ... (vezi toată discuția)
Programul anl "locuinte pentru tineri, destinate inchirierii" crismon crismon Referitor la : Programul ANL "Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii" La pct 2 din criteriile de atribuire se precizeaza : "Titularul cererii de ... (vezi toată discuția)