avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Programul ANL "Locuinte pentru tineri, destinate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Programul ANL "Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii"

Referitor la : Programul ANL "Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii"
La pct 2 din criteriile de atribuire se precizeaza :
"Titularul cererii de locuinţă şi membrii familiei acestuia . soţ/soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia -, să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe pentru tineri, destinată închirierii, în localitatea în care a solicitat locuinţă (pentru sectoarele municipiului Bucureşti această restricţie se referă la nedeţinerea în proprietate a unei locuinţe în municipiu, indiferent în care sector al acestuia).
Acte doveditoare: declaraţii autentificate, ale titularului cererii şi, după caz, ale soţiei/soţului şi ale celorlalţi membrii majori din familia acestuia.

NOTÃ: Restricţia nu are în vedere locuinţe înstrăinate în urma unei acţiuni de partaj sau locuinţe trecute în proprietatea statului în mod abuziv şi care nu au fost retrocedate în natură. "

Va rog, poate cineva sa-mi spuna... daca am facut un partaj conventional (prin notariat), in urma caruia locuinta ramasa in urma decesului tatalui meu a trecut in proprietatea mamei mele (ce detinea 5/8 din locuinta), ma incadez in la pct 2 lit A din criteriile de acces la locuintele pentru tineri destinate inchirierii?
Adica .. pot recurge la un partaj conventional prin care sa ii cedez casa mamei si sa pot da respectiva declaratie notarial ca nu am detinut locuinta in proprietate ... sau trebuie sa ma adresez instantei... ca altfel am probleme la ANL?
Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Programul anl "locuinte pentru tineri, destinate inchirierii" crismon crismon Referitor la : Programul ANL "Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii" La pct 2 din criteriile de atribuire se precizeaza : "Titularul cererii de ... (vezi toată discuția)
Acordarea locuintelor tip anl in regim de inchiriere SilviuMihai SilviuMihai sotia are o cerere de obtinere o lovuinta anl in regim de inchiriere de aproximativ 3 ani, dupa ce ne-am casatorit am adugat la dosar certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Mai pot sa beneficiez de casa anl ContSters113373 ContSters113373 BUNA ZIUA as avea rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns concret. in 2008 am achizitionat o casa pt care platesc credit ipotecar.Am achizitionat ... (vezi toată discuția)