Senatorii au adoptat miercuri un proiect de lege prin care au fost eliminate din legislatia actuala articolele care reglementeaza bacsisul.
Potrivit raportului cu amendamente al Comisiei pentru buget si al Comisiei pentru transport, au fost abrogate dispozitiile care definesc bacsisul, cele care stabilesc ca bacsisul trebuie marcat pe un bon fiscal separat, precum si cele care prevad ca angajatorul poate decide daca pastreaza bacsisul sau il distribuie angajatilor.
De asemenea, au fost eliminate si articolele potrivit carora angajatii trebuie sa inscrie banii pe care ii detin in Registrul de bani personali.
Practic, bacsisul nu va mai trebui sa fie trecut pe bonul fiscal si nici sa fie impozitat, insa proiectul de lege trebuie sa obtina si votul final al Camerei Deputatilor, pentru a se putea aplica.
Decizia senatorilor a venit ca urmare a declaratiilor ministrului finantelor Eugen Teodorovici, care a precizat recent ca se va renunta la impozitarea bacsisului. De asemenea, oficialul a mai spus atunci ca masura ar putea fi implementata din 1 iunie, insa senatorul PNL Marinica Dinca a precizat recent, citat de Mediafax, ca va dura "mai mult de 1 iunie" pana cand modificarea va fi aprobata de Senat, de Camera Deputatilor si, apoi, promulgata de presedinte.
"In momentul de fata, noi scoatem impozitarea bacsisului, dar pana cand modificarile vor intra in vigoare va dura mai mult de 1 iunie, data la care a anuntat ministrul de finante ca nu se mai aplica aceasta impozitare. Cel mai devreme in aceasta saptamana ordonanta modificata va fi in plenul Senatului, apoi, va merge la Camera va sta cel putin sapte zile, apoi merge la presedinte. Se trece de 1 iunie. Daca voia cu 1 iunie, ministrul dadea un act normativ prin care abroga impozitarea bacsisului", a spus senatorul PNL Marinica Dinca, arata sursa citata.
Eugen Teodorovici a anuntat inca din 15 mai ca va renunta la impozitarea bacsisului si ca modificarea ar putea fi operata de la 1 iunie.
Atentie! Prevederile din acest material nu se aplica momentan. Acestea trebuie aprobate de Camera Deputatilor, promulgate de Presedinte si publicate in Monitorul Oficial, pentru a intra in vigoare.