Activitatea contabila o face administratorul, eu doar verific daca cheltuielile au fost puse corect in plata. Repet, am fost aleasa de Adunarea generala, nu am contract de mandat si nu sunt remunerata.
Din postari se desprind doua concluzii: unii considera ca sunt activitati incompatibile, altii ca nu sunt.
In absenta unor prevederi legale fara echivoc, mai bine ma lipsesc decat sa ma trezesc cu ani pe urmele mele. Eu nu am avantaje in calitate de locatar ce sa mai zic de functionar public de pe urma activitatii mele la asociatia de proprietari.
Multumesc tuturor celor care prin postarile lor au incercat sa ma ajute.
Nu lucrez in administratia publica locala, iar atributiile mele de serviciu nu au legatura cu activitatea de cenzor. Nu eu am vorbit de aranjat ploi, sunt o persoana care respecta legea si de aceea am cerut parerea altora in aceasta problema. Am fost aleasa de Adunarea generala, nu am contract de mandat, nu primesc bani. Singurul lucru pe care doresc sa il aflu este unde anume ma incadrez cu incompatibilitatea pentru ca dupa parearea mea nu intra sub incidenta art.94 din Legea nr. 161/2003: nu indeplinesc o alta functie publica, asociatia de proprietari nu este o societate comerciala.........Daca incalc legea nu este nicio problema in a renunta, repet nu obtin nici un beneficiu ci doar bataie de cap
Multumesc tuturor, prin postarile facute ati incercat sa ma ajutati
multumesc elga, macar sa nu imi fie rusine sa vina cineva in vizita, ca bani oricum nu iau. Ce ploi poti sa aranjezi la o asociatie de proprietari? Buna functionare tine de buna gospodarire si de bunul simt (care uneori lipseste cu desavarsire) al locatarilor.
Art. 94. - (1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului în care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, în condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată;
d) în calitate de membru al unui grup de interes economic.
Unde ma incadrez cu situatia de incompatibiliate? Este singura prevedere legala ce reglementeaza incompatibilitatile functionarilor publici
Sunt functionar public si mi s-a propus calitatea de presedinte al comisiei de cenzori la asociatia de proprietari unde locuiesc.Dupa parerea mea nu as fi incompatiblia cu aceasta calitate, asociatia de proprietari fiind o forma de asociere autonoma si nonprofit a majoritatii proprietarilor care nu se incadreaza in categoria unitatilor cu scop lucrativ.
Dar astept si alte pareri
sunt pareri potrivit carora asociatia de proprietari nu face parte din categoria unitatilor cu scop lucrativ pentru ca nu urmareste un interes patrimonial.