avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompatibilitate functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompatibilitate functionar public

Sunt functionar public si mi s-a propus calitatea de presedinte al comisiei de cenzori la asociatia de proprietari unde locuiesc.Dupa parerea mea nu as fi incompatiblia cu aceasta calitate, asociatia de proprietari fiind o forma de asociere autonoma si nonprofit a majoritatii proprietarilor care nu se incadreaza in categoria unitatilor cu scop lucrativ.
Dar astept si alte pareri
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:20, 16 Octombrie 2009
Parerea mea este ca sunteti in caz de incompatibilitate.
Art. 94. - (1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.
(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
b) în cadrul cabinetului demnitarului, cu excepţia cazului în care funcţionarul public este suspendat din funcţia publică, în condiţiile legii, pe durata numirii sale;
c) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată;
d) în calitate de membru al unui grup de interes economic.

Unde ma incadrez cu situatia de incompatibiliate? Este singura prevedere legala ce reglementeaza incompatibilitatile functionarilor publici
Nu cred ca sunteti in stare de incompatibilitate ...:)
@freeelis
Interpretabil! :hm:
Art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 arata ca "functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice si al creatiei literar-artistice."

Or, activitatea desfasurata ca cenzor la o asociatie de proprietari n-are legatura cu stiinta, literatura, arta.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Gasiti aici raspunsul [ link extern ]
ANFP spune ca nu sunteti in incompatibilitate.

Alte discuții în legătură

Asociat unic si functionar public karmelika karmelika Asociatul unic al unui srl poate avea si calitatea de functionar public sau exista incompatibilitate? Administrator al srl-ului este alta persoana. (vezi toată discuția)
Functionarul public poate fi asociat la un srl? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, Este posibil ca un functionar public sa fie si asociat la un srl? (vezi toată discuția)
Functionar public illeanac illeanac Buna seara, Un functionar public poate sa fie colaborator la o firma de asigurari, este compatibil sau nu ? Multumesc (vezi toată discuția)