in anul 2001(august) am fost arestat si ulterior dupa 5 luni de arest preventiv si procese am fost condamnat la 3 ani cu suspendarea pedepsei plus 5 ani de incercare.
Cand se considera ca nu mai am (coada) ?
Trebuie sa trec prin proceduri de reabilitare pt a ajunge la 0? sau odata ce a expirat perioada de condamnare 3 ani plus 5 de incercare pot spune ca sunt curat in ceea ce priveste ( coada ) ?
Se aplica in cazul meu reabilitarea de drept? Sa fiu sincer nu prea inteleg cum e cu reabilitarea de drept dar un search pe acest forum mi'a relatat cateva posturi in legatura cu aceasta.
Va multumesc enorm pt ceea ce faceti aici pe site'u acesta si pt sfaturile pe care le dati!
Pot dovedi atat eu cat si celalalt prieten cu multi martori, erau multi oameni de fata care nu cred ca ar refuza sa vina ca martori daca va fi nevoie,pe unii ii cunosc,pe altii nu, dau vazut exact ce sa intamplat si sper ca o vor si spune cand va fi nevoie.
Totusi, cum procedez? Merg la politie si le comunic ca vreau sa fac contestatie?
De martori va fi nevoie doar in cazul unui proces? Asta daca totusi persoana nu vrea sa se impace?
Imi puteti spune va rog, daca sa facut plangere la politie, cat de repede dureaza sa ne vina si noua citatii sa fim audiati? Cand , Cum? Unde? La politie? Procuratura?.
Care e procedura?
Procurorul poate decide retinerea mea si a celuilalt prieten pentru 29 de zile in baza declaratiilor celui care a depus plangerea? ( eu avand *coada ) sau trebuie sa urmeze un proces?
Stiu,multe intrebari..dar sunt intr'o situatie nu tocmai placuta cu banii, onorariul unui avocat costa si am nevoie de timp sa ma pregatesc cu banii, as vrea sa stiu cat timp am la dispozitie pentru a'mi pregati apararea.
Recent intr'o noapte un prieten de al meu fiind sub influenta alcoolului a agresat verbal un alt cetatean acesta din urma de asemenea fiind sub influenta alcoolui, de la o cearta verbala sa ajuns la o incaerare cu pumni si picioare intre acestia.
Impreuna cu o alta persoana, si aceasta fiind impreuna cu mine si cu prietenul meu am incercat sa aplanam conflictul dintre cei doi si mai mult sau mai putin chiar am reusit sa o facem.
Persoana straina noua a iesit din incaerare fugit si sunand la politie.
In cateva minute a aparut si politia si ne-au insotit la sectia de politie, pe mine, pe celalat prieten al meu care impreuna cum mine am incercat sa amelioram situatia si impreuna cu persoana agresata si lovita, cealalta parte implicata in conflict, cel care a avut practic incaerarea a scapat fugind.
Culmea este ca tocmai eu si prietenul cu,care impreuna am incercat sa aplanam conflictul am primit amenda 200RON pt participare efectiva la scandal.
Pe prietenul nostru care a fost practic activ in altercatie l'au retinut mai tarziu pentru o jumatate de ora iar apoi dupa ce l'au legitimat l'au lasat sa plece acasa. Fara amenda fara nimic!
A doua zi, aflu de la alte persoane cum ca persoana agresata e depus plangere la politie impotriva noastra a tuturor cum ca toti l'am fi agresat. si a adus martor pe logodnica acestuia. A scos un certificat de la IML care nu stiu ce anume mentioneaza pentru ca acea persoana nu vrea sa vorbeasca cu nimeni din cei care au fost de fata.
Ne acuza practic pe nedrept si nu stiu ce as putea face in cazul acesta.
Problema este ca eu am suferit in urma cu cativa ani o condamnare cu suspendarea pedepsei de trei ani si inca sunt in acea perioada.
Ce vreau sa va rog este sa'mi dati un sfat cum as putea sa procedez in cazul acesta.
Daca mi se intocmeste dosar penal pt acest lucru risc sa nu pot fi judecat in stare de libertate ?
Si cum se ajunge la un dosar penal ? Noi chiar nu avem dreptu la nicio declaratie? Pt ca la sectia de politie nu ni sa luat nicio declaratie,doar verbala,povestind cum sau derulat faptele.
Cum si cand se poate intocmii un dosar penal impotriva noastra? Doar in baza declaratiilor acestui indivit care a spus ca si noi avem parte din vina, ca l'am fi agresat?
Nu inteleg...dansul doar ameninta ca lucrurile nu vor ramane asa si nu vrea sa vorbeasca cu nimeni din cei ce au fost de fata,chiar si martori in afara logodnicei lui. Precizez,martori care au vazut exact ce sa intamplat si cine cu cine sa agresat reciproc.
Am incercat sa'l chemam la impacare sa vedem totusi ce sa intamplat si sa lase de'o parte supararea,prietenul meu care la agresat fiind dispus sa discute cu el si sa isi rezolve ei doi problemele.
Va multumesc mult!
Andrei.
PS: Pot sa contest amenda de 200ron pe care o consider nedreapta?? Am participat intradevar la scanadal,dar aplanandu'l nicidecum provocand. Si o consider intocmai nedreapta.