Buna!
Firma X a cumparat o imprimanta cu val. peste 1800 lei care o foloseste pt. desf. activitatii. A mai cumparat odata cu imprimanta niste tavite pt. alimentarea cu hartie. Aceste tavite se pot asambla imprimantei pt. a avea o capacitate mai mare de productie, ea insa poate functiona si fara ele. De asemenea tavitele sunt folosite la mai multe imprimante, deci ele nu vor ramane permanent atasate la aceeasi imprimanta. O tavita are val. mai mica de 1800 ron, cealalata are o val. mai mare. Tavita cu val. mai mica de 1800 ron o pot inregistra pe ob. de inventar si sa o pun direct pe 603?
Multumesc!
Buna ziua!
Asociatul unei soc. comerciale din Romania, face un imprumut catre aceasta in calitate de asociat. Asociatul este o firma din USA. Banii vor fi virati din Sucursala acesteia din Romania.
Intrebarea este daca contractul de imprumut se face intre firma din USA si firma din Romania, sau intre Sucursala firmei din USA si firma din Romania? Imprumutul poate fi acordat cu dobanda 0?
Multumesc!
Daca nu pot face donatie catre o alta pers. juridica, atunci cum pot acorda niste echipamente cu titlul gratuit?
De ex. in CF art.128 alin.(4) lit.b scrie: "Sunt asimilate livrarilor de bunuri(...) preluarea de catre o persoana impozabila a bunurilor mobile achizitionate sau produse de catre aceasta pentru a fi puse la dispozitie altor persoane in mod gratuit daca taxa aferenta bunurilor a fost dedusa"
Multumesc pt. ajutor!
Atat firma din Romania, cat si firma din USA sunt producatoare de soft. Firma din Romania a cumparat mai multe calculatoare pe care le-a inclus in valoarea serviciilor facturate catre USA. Deoarece contractul dintre cele doua firme a fost reziliat, firma din Romania trebuie sa trimita firmei din USA aceste calculatoare. Deoarece ele au fost facturate in valoarea serv. prestate, nu le mai putem factura (vinde) inca o data. Singura solutie mi s-a parut a fi donatia.
Buna ziua!
Am si eu o intrebare, poate ma puteti ajuta. Se pot face donatii (de echipamente) intre doua societati comerciale? Mentionez faptul ca donatorul este o soc. comerciala din Romania, iar beneficiarul este o soc. comerciala din USA.