avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale donatie intre soc. comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

donatie intre soc. comerciale

Buna ziua!
Am si eu o intrebare, poate ma puteti ajuta. Se pot face donatii (de echipamente) intre doua societati comerciale? Mentionez faptul ca donatorul este o soc. comerciala din Romania, iar beneficiarul este o soc. comerciala din USA.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexgrigoriu , utilizator 15:36, 19 August 2009
Da ,o asemenea donatie e valabila numai daca se respecta principiul specialitatii capacitatii de folosinta a persoanei juridice.( altminteri , actul e lovit de nulitate absoluta).
Donatia se va face in consideratia obiectului de activitate al persoanei juridice.
Nu se poate( vezi art. nr. 1 din L31/1990), mai ales in cazul dumneavoastra in care se externalizeaza patrimoniul firmei.
Parerea mea este ca nu puteti face liberalitati, datorita scopului infiintarii societatii comerciale (obtinerea de profit).
beneficiarul este o soc. comerciala din USA.
Ce obiect de activitate are societatea din SUA?
De ce nu faceti mai simplu: vindere iar suma care ar trebui sa o incasati o cedati in baza unui contract de sponsorizare?
Costurile sunt aceleasi si nu cred ca ar mai fi alte probleme de natura juridica.

Alte discuții în legătură

Donatia facuta de un srl monica borz monica borz Ma intereseaza daca o societate poate dona un anumit bun unei alte societati sau persoane fizice, exceptand partidele politice si ONG-urile. (vezi toată discuția)
Donatie teren sabrinaz sabrinaz Se poate dona un teren de catre o firma catre o persoana fizica? (vezi toată discuția)
Vanzare imobil intre doua societati comerciale dual dual Buna ziua, As dori sa transfer un imobil intre doua societati comerciale (cu acordul tuturor partilor implicate) si cea mai simpla solutie mi se pare ... (vezi toată discuția)