avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale imprumut soc. comerciala de catre asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

imprumut soc. comerciala de catre asociat

Buna ziua!
Asociatul unei soc. comerciale din Romania, face un imprumut catre aceasta in calitate de asociat. Asociatul este o firma din USA. Banii vor fi virati din Sucursala acesteia din Romania.
Intrebarea este daca contractul de imprumut se face intre firma din USA si firma din Romania, sau intre Sucursala firmei din USA si firma din Romania? Imprumutul poate fi acordat cu dobanda 0?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Claudia Simion , Avocat 22:12, 20 Octombrie 2009
Mie, personal, nu mi-e foarte clara intrebarea.
Daca perosoana juridica este asociat al unui SRL din Romania, poate acorda imprumuturi acesteia, in baza unui contract.
Parerea mea este ca dobanda este 0, daca societatea nu realizeaza venituri din activitati financiare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poatesc x srl credita firma y srl, la care e asociat? Bogdan Frunza Bogdan Frunza Buna ziua, dragii mei! sc x srl din romania e asociat la sc y srl din rep. moldova. Poate sc x srl din romania sa imprumute sc y din rep moldova pe modelul ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre firme ade31 ade31 Buna seara, Am cautat prin forum si n-am gasit un raspuns concret si actual la aceasta intrebare: se poate incheia un contract de imprumut (bani) intre doua ... (vezi toată discuția)
Contract ºi mod de restituire cãtre o persoanã fizicã a unui împrumut pentru înfiinþarea firmei ionut.iosub ionut.iosub Bună ziua, Costurile pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale (SRL, asociat unic) îmi vor fi acoperite prin împrumut de către o persoană fizică. ... (vezi toată discuția)