avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general imprumut intre firme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

imprumut intre firme

Buna seara,

Am cautat prin forum si n-am gasit un raspuns concret si actual la aceasta intrebare: se poate incheia un contract de imprumut (bani) intre doua SRL ?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ade31 , utilizator 22:13, 6 Aprilie 2011
Acordarea de imprumuturi cu sau fara dobanda atat asociatilor, cat si tertilor trebuie sa fie tranzactii ocazionale! In caz contrar, aceste tranzactii se considera a fi acte de comert!

[ link extern ]
Contractul pe care vreau sa-l inchei va fi pe 3 ani, cu dobanda 0, intre doua SRL, fara sa am in obiectul de activitate al firmei codul pentru creditare/imprumut. Pot sa fac un singur contract, dar sa virez suma in mai multe transe prin caserie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea de imprumuturi fara dobanda de catre un srl Alexandraaaa Alexandraaaa Problema mea sta in felul urmator: Un SRL acorda imprumuturi fara dobanda unor pers fizice si juridice, fara sa aiba in obiectul de activitate acordarea de ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua societati comerciale ionela11 ionela11 Buna ziua, Se poate face un contract de imprumut a unei sume de bani intre doua societati comerciale fara sa se perceapa dobanda? Un model de contract ... (vezi toată discuția)
Creditare societate ccomerciala Torahus Torahus CIne poate credita un SRL? O poate face o persoana juriddica ce nu este asociat si nici societate bancara sau cu activitate de creditare? Multumesc! (vezi toată discuția)