avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate aurafilimon

Activitate aurafilimon

cont bancar blocat. cat din veniturile firmei poate fi luat de banca creditoare?care sunt cheltuielile firmei care nu pot fi executate silit? daca sunt persoana fizica autorizata cu un angajat pot sa fiu si eu angajatul firmei?
in iunie 2007 am luat un imprumut de la o banca cooperatista;pana in vara lui 2009 am fost la zi cu platile dar pt. ca au scazut veniturile si am cam terminat si cu rezervele am inceput sa am intarzieri;la inceputul lui noiembrie am primit o notificare prin care mi se cerea sa achit suma de 1456 lei pt. a nu intra in procedura de executare silita;am achitat 1500 lei in 23 noiembrie;in data de 5 martie girantii mei au primit instiintare de instituire poprire in urma unei hotarari de la judecatorie din data de 3 decembrie 2009 cu suma totala de atunci neluandu-se in calcul suma achitata de mine;din instiintarea primita de giranti am aflat ca se instituie poprire si pe venitul firmei mele[pfa],desi imprumutul a fost luat ca persoana particulara nu pe firma;in tot acest timp cu mine personal nu a luat nimeni legatura nici de la banca nici executorul desi acesta a vorbit cu unul dintre giranti;in vara cand au inceput problemele am incercat sa obtin o reesalonare dar cei de la banca mi-au spus ca ei au alt regulament de functionare decat bancile comerciale si ca banca nationala nu le accepta resalonari;din cele ce v-am povestit exista vreun abuz?daca DA din partea cui si ce se poate face tinand cont de faptul ca eu am salarii de platit,facturi,chirie si imprumutul a fost al meu ca persoana nu ca PFA?
Răspuns la discuția adeverinta medicala
cred ca nu am fost destul de explicita;eu sunt medicul de familie,iar profesorul de sport mi-a trimis astazi o gramada de elevi pt. a le elibera adeverinta medicala cu aviz :"apt pt. sport".el trebuie sa depuna la insp. scolar sau sa detina la scoala aceste adeverinte? nu am inteles prea bine pt. ca nici copiii nu stiau ;lucrez in mediul rural la distanta cam mare de spital si cabinete de specialitate dar nu vreau sa am probleme nici eu dar nici copiii;am fisele medicale ,stiu care este starea lor actuala dar nu pot sa dau un aviz pt. ceva ce va fii in viitor si in anumite conditii mai ales ca habar nu am ce fel de efort vor face ,daca au anumite norme de indeplinit!poate era bine ca d-nul profesor de sport sa ia legatura personal cu mine dar si cu parintii? in definitiv sunt copiii lor si mi se pare normal ca orice adeverinta eliberata care atesta o stare de fapt a unei persoane are nevoie de acordul persoanei .pe mine ma intereseaza implicatiile pe care le are eliberarea unei asemenea adeverinte .
adeverinta medicala este un act medico-legal. pentru ora de sport elevii au nevoie de adev. medicala conform careia sunt apti pt. sport. medicul de familie nu poate elibera aceasta adeverinta cu formularea"apt pt. sport" deoarece nu are posibilitatea efectuarii unor astfel de teste. intrebarea mea este: conform legii cine trebuie sa elibereze aceasta adeverinta ,ce implica refuzul medicului de familie de a o elibera? dar daca medicul de familie o elibereaza cu formula "apt pt. ed. fizica in limita tolerantei personale" si se intampla " ceva"la ora de sport? cine raspunde?ce implicatii juridice are acest fapt?
asistenta mea este pensionara de limita de varsta. am angajat-o din nou pe perioada nedeterminata si dupa 12 luni a cerut recalcularea pensiei conform legii. a castigat la pensie 11 ron. de la casa de pensii mi s-a spus ca exista posibilitatea renuntarii la recalcularea pensiei si atunci nu mai este obligatorie plata contributiei . e vorba de legea 19. dar eu nu am gasit nimic clar sau nu inteleg eu bine.
am cumparat in septembrie 2008 un autoturism hyundai prin credit de la banca transilvania;polita casco este incheiata pt. 1 an,iar masina este inmatriculata pe firma. nu am reusit sa achit ratele la casco pe ultimele 2 luni si bineinteles ca fiul meu a avut accident si culmea[sau poate este deja normal-cand ceva merge prost urmeaza ceva si mai si?]vinovatul nu are rca si bineinteles ca nu are nici bani.credeti ca as mai putea beneficia de polita casco pt. repararea masinii si ulterior firma de asigurare sa-si recupereze paguba de la vinovat?