avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat pensionar

asistenta mea este pensionara de limita de varsta. am angajat-o din nou pe perioada nedeterminata si dupa 12 luni a cerut recalcularea pensiei conform legii. a castigat la pensie 11 ron. de la casa de pensii mi s-a spus ca exista posibilitatea renuntarii la recalcularea pensiei si atunci nu mai este obligatorie plata contributiei . e vorba de legea 19. dar eu nu am gasit nimic clar sau nu inteleg eu bine.
Cel mai recent răspuns: Eugenia Angelica Fortuna , Consultant resurse umane 11:34, 16 Septembrie 2009
Din punctul meu de vedere nu este corect ceea ce va spun cei de la casa de pensii.
In primul rand, recalcularea pensiei poate fi ceruta indiferent de stagiul realizat (art. 95, alin. 1 din Legea nr. 19/2000 a fost declarat neconstitutional).
Daca nu achitati CAS, veniturile primite nu vor fi avute in vedere la pensie, deci, evident, nu mai este necesara recalcularea. :slap:

Doamna, achitati CAS, pe de o parte este obligatia dvs. legala iar pe de de alta parte, numai veniturile pentru care s-a retinut si achitat CAS sunt avute in vedere pentru recalcularea pensiilor.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ar fi fost bine sa-i intrebati pe cei de la pensii unde scrie asa ceva? Nu e legal ce v-au spus, achitati CAS in continuare.
AngiF

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie peraspera peraspera Daca o persoana are venituri lucrand ca PFA (evident, platind ce trebuie) poate cere recalcularea pensiei? (vezi toată discuția)
Recalculare pensie-stagii de cotizare suplimentare cocos44 cocos44 [b]Buna ziua![/b] Sunt pensionar din anul 2004,cu pensie pentru limita de varsta. O serie de acte normative de completare a Legii 19/2000 stabilesc ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Dacă o persoană a lucrat în învăţământ în perioada câns a fos pensionat poate să i se recalculeze pensia? Ce trebuie să facă? (vezi toată discuția)