avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate skynetmhmh

Activitate skynetmhmh

Legea nu specifica sau specifica confuz...deci un pensionar care plateste deja CASS la pensie mai trebuie sa plateasca contributia CASS pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor?

Daca interpretam intocmai art ART. 257
(1) Persoana asigurata are obligatia platii unei contributii banesti lunare pentru asigurarile de sanatate, cu exceptia persoanelor prevazute la art. 213 alin. (1).
(2) Contributia lunara a persoanei asigurate se stabileste sub forma unei cote de 6,5%, care se aplica asupra:
a) veniturilor din salarii sau asimilate salariilor care se supun impozitului pe venit;
b) veniturilor impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit; daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia, aceasta nu poate fi mai mica decat cea calculata la un salariu de baza minim brut pe tara, lunar;
c) veniturilor din agricultura supuse impozitului pe venit si veniturilor din silvicultura, pentru persoanele fizice care nu au calitatea de angajator si nu se incadreaza la lit. b);
d) indemnizatiilor de somaj;
e) veniturilor din cedarea folosintei bunurilor, veniturilor din dividende si dobanzi, veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere si altor venituri care se supun impozitului pe venit numai in cazul in care nu realizeaza venituri de natura celor prevazute la lit. a) - d), dar nu mai putin de un salariu de baza minim brut pe tara, lunar;
f) veniturilor realizate din pensii.
(3) In cazul persoanelor care realizeaza in acelasi timp venituri de natura celor prevazute la alin. (2) lit. a) - d) si f), contributia se calculeaza asupra tuturor acestor venituri.
(4) In cazul persoanelor care realizeaza venituri de natura celor prevazute la alin. (2) lit. c) sub nivelul salariului de baza minim brut pe tara si care nu fac parte din familiile beneficiare de ajutor social, contributia lunara de 6,5% datorata se calculeaza asupra sumei reprezentand o treime din salariul de baza minim brut pe tara.
(5) Contributiile prevazute la alin. (2) si (4) se platesc dupa cum urmeaza:
a) lunar, pentru cele prevazute la alin. (2) lit. a), d) si f);
b) trimestrial, pentru cele prevazute la alin. (2) lit. b) si la alin. (4);
c) anual, pentru cele prevazute la alin. (2) lit. c) si e).

s-ar parea ca DA

insa se observa ca paragraful "e" specifica ca aceste contributii se platesc cu exceptia activitatilor pentru care se mai plateste deja CASS.... mai demult pensiile nu plateau CASS si deci era normal sa fie prinsa plata acestuia la veniturile din chirii insa acum cand persoana in cauza plateste deja CASS? (are pensie >1000) CUM ESTE?
Nu.Tocmai asta este.In autorizatia de amplasare specifica doar intersecta strada X cu strada Y dar nu amplasamentul exact in care din cele 4 colturi ale intersectiei,sau alte precizari.Individul a amplasat unde a crezut dansul de cuviinta si s-a apropiat f mult de peretele meu la 40 - 50 cm
Buna ziua
Intampin urmatoarea probema:In urma cu cateva zile primaria a dat acordul pentru amplasarea unui chiosc intr-o intersectie strada x cu strada Y Asa scrie in autorizatie .Nimic mai mult cu privire la amplasamentul exact al chioscului.Problema este ca propietarul chioscului l-a amplasat langa magazinul meu la 50 cm de zidul magazinului langa fereastra.Nu acopera fereastra este chiar langa dar fereastranu se mai vede din anumite pozitii din strada.
Intrebarea mea este :Nu trebuie pastrata o distanta minima fata de cladirea cu magazinul pe care il detin ?
La ce distanta de blocul unde este amplasat magazinul incepe domeniul public?
Nu.La modalitatile deincetare a contractului este stipulat "La cererea locatarului cu un preaviz de 30 zile" pe lanaga "la expirarea termenului""pentru neplata 3 luni a chiriei" 'cu acordul partilor"
Cred ca este clar .S-a notificat nu mai au ce sa faca
Bina ziua
Ma lovesc de urmatoarea situatie
Am un contract de inchiriere si chiriasul m-a notificat conform contractului cu 30 zile inainte (perioada de preaviz mentionata in contract) ca doreste sa plece.Acum acelasi chirias cu 10 zile inainte de expirarea termenului de preaviz se pare ca s-a razgandit dar nu a anuntat in nici un fel acest lucru
Intrebarea mea este :Mai poate chiriasul sa ramana in spatiu dupa expiurarea termenului avand in vedere ca eu nu mai doresc acest lucru?
In contract nu este mentionat expres faptul ca chiriasul se poate razgandi