avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Activitate p.Anamaria

Activitate p.Anamaria

Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
tudorvaleriu a scris:

1. Vad ca nu ati vrut sa-mi spuneti baza legala a celor sustinute de dvs. Eu nu stiu de unde ati luat cele ce ati scris mai sus.

1. de aici de pe forum am luat...si nu era specificata legea, erau pur si simplu insiruite conditiile fara a avea specificatia "...anterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta..."
deci conform legii acum in 2010 degeaba platesc eu CAS-ul pt ca la indemnizatie nu ma ajuta cu absolut nimic:(.
Alta intrebare; care ar fi contributia unui angajat si a unui angajator la stat pt un salar brut de 1800 roni?practic cat incaseaza statul de la cei 2 pt un astfel de salar?
Beneficiaza de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului:

persoanele care au lucrat cu contract de munca in strainatate si pot dovedi acest lucru
cei care au statut de avocat
cei care au beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare profesionala
cei care se afla in perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului universitar, care au dat licenta sau examenul de diploma si urmeaza sa se angajeze sau sa intre in somaj
persoanele care au beneficiat de pensii de invaliditate
cei care nu au cerut indemnizatie.
Conditii suplimentare de primire a indemnizatiei

Pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului, trebuie ca in ultimele 12 luni sa fi cotizat la asigurarile sociale. In ultimele 12 luni se pot include urmatoarele perioade:

ti-ai insotit sotul/sotia in misiune permanenta diplomatica in strainatate
ai beneficiat de ajutor de somaj
ai avut concedii si indemnizatii de asigurari sociale si de sanatate
ai realizat, in sistemul public de pensii - un stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala.

inclusiv aici pe forum gasesc raspunsuri care se bat cap in cap: www.avocatnet.ro/content/for... ::((
dar totusi legea spune ca beneficiaza de indemnizatie persoanele care si citez " * au realizat, in sistemul public de pensii - un stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala."Acum eu ce sa mai inteleg?ca degeaba cotizez lunar la stat?indemnizatia nu o sa o primesc?
eu din ce am citat mai sun inteleg ca daca am un contract cu casa de pensii si imi platesc lunar cas-ul aferent unui anumit salariu, pot beneficia de indemnizatie.
Legile astea ma baga in ceata#-oHelp!
tudorvaleriu a scris:

Doamna respectiva nu are de ce sa-si faca griji. Perioadele respective sunt recunoscute de lege pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani.
si daca somajul este luat ca urmare a terminarii unui ciclu de invatamant superior la o facultate de stat, cu cursuri la zi, insa sarcina depasestre cele 9 luni de somaj?se mai poate plati lunar din buzunar CAS-ul pt a beneficia de CIC?Stiu ca acum cativa ani acest lucreu era posibil si ca oricine isi platea din buzunar la casa de pensii beneficia de indemnizatia minima de 600 roni
el nu are nimic pe numele lui....si amenzile sunt vechi, de circa 6-7 ani. In ce circumstante as ajunge eu sa platesc "oalele lui sparte"?
buna ziua, am si eu o intrebare.
Sunt casatorita de o luna de zile, iar sotul meu are amenzi rutiere neplatite de ceva ani.intrebarea mea pt dvs este: amenzile si penalitatile sotului se rasfrang si asupra mea? daca achizitionez bunuri imobiliare pe numele de dupa oficierea casatoriei , acestea pot fi puse sub sechestru pt neplata amenzilor sotului? sau de ex daca vreau sa cumpar o masina,si contractul de cumparare il fac pe numele meu,amenzile sotului imi vor da batai de cap pe viitor mie?
pls help