avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate anderson

Activitate anderson

Răspuns la discuția interdictie de a parasi tara
Care este demersul exact pe care trebuie sa il urmez? Aceasta cerere o pot face eu personal sau trebuie facuta si depusa de catre un avocat? Unde trebuie depusa aceasta cerere? Multumesc
Răspuns la discuția interdictie de a parasi tara
Problema este ca cei de la serviciul de probatiune (unde trebuie sa ma prezint lunar) mi-au spus ca aceasta hotarare a ramas inca in vigoare (de a nu parasi tara). Precizez ca am facut recurs, au trecut mai mult de 30 zile si nu am primit inca hotararea definitiva acasa. Ce pot face in acest sens? Hotararea recursului a fost "respins ca nefondat, se mentine hotararea data la apel".
Am fost condamnat la 2 ani cu suspendare sub supraveghere si 5 ani de incercare. Pe tot timpul urmaririi penale mi s-a pus interdictie de a nu parasi tara, in timpul procesului la fel. Procesul s-a terminat, hotararea a ramas definitiva. Am facut recurs, si nu s a schimbat nimic. Conform cod proc. penala, aceasta masura se mentine pana la ramanerea definitiva, dupa care se revoca la cerere sau din oficiu. Ce pot face pentru a scapa de aceasta interdictie?Multumesc.
Răspuns la discuția cuantum pensie de intretinere
Buna ziua! Am 22 ani, am absolvit Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene in vara aceasta, si doresc sa continui studiile, mai exact masterul. Parintii sunt divortati de mai bine de 8 ani. Am ales la acea perioada sa raman in grija mamei. Tatal, a platit cand a vrut si cand a putut pensia alimentara. Astazi, dupa atatia ani nu mai sunt de acord sa ii acord aceeasi clementa. De aceea, as vrea sa stiu ce trebuie sa fac mai exact pentru drepturile mele. El e recasatorit, si majoritatatea bunurilor le are trecute pe numele altor persoane, si, momentan nu lucreaza (cu carte de munca).
In concluzie: vreau ca tatal meu sa ma ajute cu bani pentru plata taxelor la facultate, insa el motiveaza ca nu are de unde pentru ca nu lucreaza, cu toate ca are deschis un depozit de materiale de constructii (al lui), doar ca in acte nu figureaza numele sau.
Astept un raspuns urgent din partea dvs.
Multumesc.