avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... interdictie de a parasi tara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

interdictie de a parasi tara

Am fost condamnat la 2 ani cu suspendare sub supraveghere si 5 ani de incercare. Pe tot timpul urmaririi penale mi s-a pus interdictie de a nu parasi tara, in timpul procesului la fel. Procesul s-a terminat, hotararea a ramas definitiva. Am facut recurs, si nu s a schimbat nimic. Conform cod proc. penala, aceasta masura se mentine pana la ramanerea definitiva, dupa care se revoca la cerere sau din oficiu. Ce pot face pentru a scapa de aceasta interdictie?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anderson , utilizator 12:15, 13 Decembrie 2011
Prin hotararea de condamnare se dispune si incetarea obligatiei de a anu parasi tara.
Problema este ca cei de la serviciul de probatiune (unde trebuie sa ma prezint lunar) mi-au spus ca aceasta hotarare a ramas inca in vigoare (de a nu parasi tara). Precizez ca am facut recurs, au trecut mai mult de 30 zile si nu am primit inca hotararea definitiva acasa. Ce pot face in acest sens? Hotararea recursului a fost "respins ca nefondat, se mentine hotararea data la apel".
Faceti cerere separat.
Care este demersul exact pe care trebuie sa il urmez? Aceasta cerere o pot face eu personal sau trebuie facuta si depusa de catre un avocat? Unde trebuie depusa aceasta cerere? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare hotarare definitiva lou310376 lou310376 [b]o sa rezum pe scurt. 1. prin hotarare judecatorie => condamnat 3 ani cu suspendare a pedepsei si 5 de proba in 2005 2. apel admis tribunal => condamnat 1 ... (vezi toată discuția)
Interdictie de a parasi tara bogdanpopescu2000 bogdanpopescu2000 Buna ziua, cineva apropiat a fost eliberat conditionat din arest preventiv dupa 14 zile si are interdictie de parasire a tarii. Perioada de cand a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,va rog cat timp poate tine interdictia de a nu parasi tara ? DANY2011 DANY2011 buna ziua , daca stie cineva in cursul urmaririi penale cat timp poate dura interdictia de a nu parasi tara ? Va multumesc !!! (vezi toată discuția)