avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interdictie de a parasi tara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Interdictie de a parasi tara

Buna ziua, cineva apropiat a fost eliberat conditionat din arest preventiv dupa 14 zile si are interdictie de parasire a tarii. Perioada de cand a fost eliberat este de 1 an si 2 luni, procesul nu s a finalizat. Vrea sa plece in vacanta 7 zile. Perioada interdictiei de a parasi tara este limitata sau nelimitata? Nu a expirat? Stiu ca perioada de a nu putea parasi tara este de 30 zile. Nu I s a adus la cunostinta periodic ca nu poate parasi tara. Ma puteti ajuta cu o parere?
Daca nu s-a prelungit masura inseamna ca aceasta a incetat.
Sa mearga la parchet personal sau sa mearga avocatul si sa se informeze ca sa stie sigur desi pare ca masura sa fi incetat.
Tin sa precizez ca acum 1 an si 2 luni a fost eliberat sub control judiciar. Daca se face o cerere la politia de frontiera si nu apare cu interdictie, poate parasi tara?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
bogdanpopescu2000, utilizator
Interdictia in cursul urmaririi penale se prelungeste din 30 in 30 de zile in caz de necesitate si numai motivat, in cursul judecatii se poate mentine pana la condamnare sau achitare.
Nu a fost insintintat in cursul judecatii ca are I s a prelungit interdictia de a parasi tara. Nu are o fapta grava. Asta inseamna ca nu mai are interdictie de a parasi tara?
Si in articolul din codul penal pentru interdictia de a parasi tara scrie ca nu se poate prelungi mai mult de 1 an, cu exceptie 2 ani in cazuri f grave.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,va rog cat timp poate tine interdictia de a nu parasi tara ? DANY2011 DANY2011 buna ziua , daca stie cineva in cursul urmaririi penale cat timp poate dura interdictia de a nu parasi tara ? Va multumesc !!! (vezi toată discuția)
Interdictie parasire tara bogdanpopescu2000 bogdanpopescu2000 Buna ziua, cineva apropiat a fost eliberat conditionat din arest preventiv dupa 14 zile si are interdictie de parasire a tarii. Perioada de cand a fost ... (vezi toată discuția)
Interdictie de a parasi tara..problema la frontiera Arnej123 Arnej123 Buna ziua..in 2012 am fost liberat sub control judiciar cu masura obligatii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile..dupa aceea procurorul nu a mai ... (vezi toată discuția)