avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua ,va rog cat timp poate tine interdictia de a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua ,va rog cat timp poate tine interdictia de a nu parasi tara ?

buna ziua , daca stie cineva in cursul urmaririi penale cat timp poate dura interdictia de a nu parasi tara ? Va multumesc !!!
In cursul urmaririi penale procurorul poate dispune aceasta masura pe o durata de maxim 30 de zile, cu posibilitatea de a o prelungi daca se impune in continuare .Daca procurorul pune in miscare actiunea penala , nu se va lua o noua masura pentru invinuitul devenit inculpat , ci se va prelungi masura.In cursul judecatii, masura se poate mentine pana la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare sau, a achitarii inculpatului.
multumesc mult ,in cazul meu s-a inceput urmarirea penala acum un an si sapte luni am fost retinut pe o perioada de 37 de zile si de atunci imi prelungeste interdictia la fiecare 30 de zile . Intrebarea este cat timp o mai poate prelungi daca eu nu am fost trimis in judecata multumesc
Daca sunteti inculpat , deci actiunea penala a fost pusa in miscare, o poate prelungi inclusiv si prin rechizitoriu, dacava trimite in judecata.Asta este.Aveti grija ca aceasta masura ar putea fi inlocuita cu masura arestului preventiv daca incalcati obligatiile impuse pentru aceasta masura.
da, eu am avut aceasta interdictie timp de 8 ani, cat a durat procesul, iar acum am actiune la CEDO deoarece orice masura trebuie luata pentru un termen rezonabil, dar acesta nu este stabilit clar la noi in tara, cu toate ca libera circulatie este un drept comunitar.
DANY2011 a scris:

multumesc mult ,in cazul meu s-a inceput urmarirea penala acum un an si sapte luni am fost retinut pe o perioada de 37 de zile si de atunci imi prelungeste interdictia la fiecare 30 de zile . Intrebarea este cat timp o mai poate prelungi daca eu nu am fost trimis in judecata multumesc


Potrivit art 145 ind 1 alin. 2 C.pr. pen. raportat la art 145 alin. 2 C.pr. pen, durata maxima a masurii prevazute in alin. 1 in cursul urmaririi penale este de un an. In mod exceptional, cand pedeapsa prevazuta de lege este detentiunea pe viata sau inchisoarea de 10 ani ori mai mare, durata maxima a obligarii de a nu parasi localitatea este de 2 ani.

Daca pedeapsa prevazuta de lege este mai mare de 10 ani masura obligarii de a nu parasi tara este de 2 ani.
Din acest motiv in cazul dvs. mai aveti putin de asteptat daca nu se va face trimiterea in judecata mai repede.

Nu cred ca este recomandabil sa agitati apele...decat daca sunteti nevinovat si avocatul dvs. are o certitudine rezonabila ca masura dispusa este excesiva...ca si durata in raport de probele din acuzare aflate la dosarul cauzei...
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Interdictie de a parasi tara bogdanpopescu2000 bogdanpopescu2000 Buna ziua, cineva apropiat a fost eliberat conditionat din arest preventiv dupa 14 zile si are interdictie de parasire a tarii. Perioada de cand a fost ... (vezi toată discuția)
Interdictia de a nu parasi localitatea animacikaa animacikaa cine emite interdictia de a nu parasi localitatea? un prieten de al meu a fost retinut pt 24 ore si procurorul a vrut sa l trimite in instanta cu propunere de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza arestul preventiv DANY2011 DANY2011 BUNA ZIUA AS DORI DACA POATE ,SA IMI RASPUNDA CINEVA.CUM SE CALCULEAZA PERIOADA MASURILOR PREVENTIVE ? DE LA DATA ARESTULUI PREVENTIV SAU DE LA PRIMA ORDONANTA ... (vezi toată discuția)