avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... interdictia de a nu parasi localitatea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

interdictia de a nu parasi localitatea

cine emite interdictia de a nu parasi localitatea?
un prieten de al meu a fost retinut pt 24 ore si procurorul a vrut sa l trimite in instanta cu propunere de arestare preventiva.......iar avocata prietenului meu si procurorul "s-au inteles" ca sa nu propuna arestarea dar sa nu paraseasca localitatea.
interdictia este emisa de procuror sau de judecator?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:16, 27 Februarie 2013
Măsurile preventive la care faceţi referire, respectiv, obligaţia de a nu părăsi localitatea sau obligaţia de a nu părăsi ţara se pot lua de procuror sau de judecător, în cursul urmăririi penale, şi de instanţa de judecată, în cursul judecăţii.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Obligatia de a nu parasi localitatea se poate dispune si de procuror si de instanta de judecata.
Doar arestarea preventiva se dispune de judecator.
In trecut arestau procurorii...dar nu mai este asa...
in faza de cercetare penala procurorul
Prietenul mai trebuie sa cunoasca ca impotriva ordonanţei procurorului prin care se dispune luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea ori a măsurii obligării de a nu părăsi ţara, poate face plângere în termen de 3 zile de la luarea măsurii, la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă conf.140^2c.p.p.
Gherman Adrian a scris:

in faza de cercetare penala procurorul


In faza de urmarire penala aceasta masura preventiva se dispune de procuror dar daca il propune pentru arestare preventiva si judecatorul poate dispune masura preventiva de a nu parasi localitatea chiar daca parchetul a solicitat arestarea preventiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare- interdictie de a parasi tara din pricina unui divort VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Am o intrebare la care vreau un raspuns serios. Care sunt situatiile in care unei persoane i se poate aplica interdictia de a parasi tara. Daca o actiune de ... (vezi toată discuția)
Penal-interdictie de a parasi localitatea Utilizator93 Utilizator93 Buna seara! Asupra mea s-a luat masura de siguranta de a nu parasi localitatea, cu obligatia de a ma prezenta la sectia de politie in raza careia se afla ... (vezi toată discuția)
Mentinerea arestarii inculpatului Ilincav Ilincav Potrivit art. 300 alin. 1 si 2 C.p, in situatia in care inculpatul este trimis in judecata in stare de arest, instanta verifica legalitatea acestei masuri [b] ... (vezi toată discuția)