Buna seara! Asupra mea s-a luat masura de siguranta de a nu parasi localitatea, cu obligatia de a ma prezenta la sectia de politie in raza careia se afla domiciliul meu , printre altele (interdictia de a nu purta nicio categorie de arma , interdictia de a ma apropia sau comunica cu martorii). M-am prezentat la sectia de politie conform programului stabilit de 2 ori pana acum inclusiv saptamana aceasta pentru a da o semnatura. Astazi am fost citat de aceeasi sectie de politie pentru a ma prezenta maine , lipsa nejustificata fiind sanctionata conform art. 198 C.pr.pen. De asemnea mi s-a pus in vedere ca asistenta juridica este obligatorie conform art 171 alin 2 si 3 C.pr.pen. Care ar putea fi motivele pentru care am fost citat??
Nu exista motive standard.
Daca ati fost citat ,va prezentati luati legatura cu avocatul din oficiu daca nu aveti unul angajat si ii cereti sa va explice situatia dvs.
In cazul incalcarii obligatiilor masurii de siguranta de a nu parasi localitatea , dispunerea arestului preventiv se face printr-o asemenea citatie sau mandat de aducere? Multumesc pentru raspuns
Ați fi știut dacă s-ar fi dispus arestarea preventiva, nu organul de cercetare penală o dispune, ci instanța, iar dvs. trebuie să fiți prezent și ascultat. Poate fi și o citație standard, doar că dvs. știți pentru ce sunteți chemat.Puteți da un telefon, poate obțineți mai multe informații.
In primul rand, obligarea de a nu parasi localitatea, nu este o masura de siguranta este o masura preventiva, dvs ati fost citat in vederea efectuarii unui act de urmarire penala, sunteti invinuit/inculpat intr-un dosar penal, nu este nimic surprinzator sa fiti citat.
Mai trebuie sa stiti ca,in cursul urmăririi penale, aceasta masura nu poate depăşi 30 de zile, afară de cazul când ea este prelungită în condiţiile legii. Măsura obligării de a nu părăsi localitatea poate fi prelungită în cursul urmăririi penale, în caz de necesitate şi numai motivat. Prelungirea se dispune de procurorul care efectuează sau supraveghează urmărirea penală, fiecare prelungire neputând să depăşească 30 de zile. Dvs aveti dreptul sa depuneti plângere împotriva ordonanţei procurorului privind măsurile preventive în termen de 3 zile de la luarea măsurii, la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă. Durata maximă a acestei masuri, în cursul urmăririi penale este de un an.
Ori va cheama pentru a prelungi durata masurii ori pentru audiere.
Daca aveti avocat din oficiu nu cred ca va va putea lamuri.
Daca aveti avocat ales isi poate da seama cam ce ar putea urma...