avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se calculeaza arestul preventiv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se calculeaza arestul preventiv

BUNA ZIUA AS DORI DACA POATE ,SA IMI RASPUNDA CINEVA.CUM SE CALCULEAZA PERIOADA MASURILOR PREVENTIVE ? DE LA DATA ARESTULUI PREVENTIV SAU DE LA PRIMA ORDONANTA DE A NU PARASI TARA ? MULTUMESC
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:33, 13 Martie 2012
ambele masuri sunt masuri preventive, pentru fiecare dintre ele este prevazuta o anumita perioada, si se pot dispune pe toata perioada cercetarii penale- alternativ, intrucat se exclud reciproc, dar si in faza de judecata
acestea nu au o anumita durata in timp generala in care se pot dispune , ci doar ele individual au o limita ce se poate prelungi, spre ex arest preventiv 30 de zile , cu posibilitatea prelungirii pentru inca 30 de zile de la data incetarii primei perioade.

poate ca nu am inteles eu exact ceea ce doriti sa intrebati, de aceea va rog sa ne dati mai multe amanunte despre ceea ce va intereseaza
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
ACUM 2 ANI S-A INCEPUT URMARIREA PENALA IMPOTRIVA MEA SI AM FOST RETINUT PE O PERIOADA DE 30 DE XILE DUPA CARE MI-AU DAT INTERDICTIA DE A NU PARASI TARA CATE 30 DE ZILE ACUM SE FAC 2 ANI .VREAU SA STIU DACA PERIOADA ARESTULUI ESTE CALCULATA CA SI MASURA PREVENTIVA SAU NU ? MULTUMESC
perioada arestului preventiv este calculata ca si masura preventiva ( arestul este masura preventiva), iar in urma unei eventuale condamnari perioada arestului se va scadea din durata pedepsei
IMI CER SCUZE ,AS DORI SA STIU CUM SE CALCULEAZA PERIOADA DE MASURA PREVENTIVA ,PENTRU CA EU TEORETIC AM INTERDICTIA SA NU PARASESC TARA DE 2 ANI CARE SE IMLINESC ACUM ,INTREBAREA ESTE DACA SE EXPIRA ACUM CALCULINDU-SE SI ARESTUL SAU NU . MULTUMESC
In cursul urmaririi penale masura se poate duspune pe durata a 2 ani .In cursul judecatii masura dureaza pana la ramanerea definitiva a hotararii de condamanre.
Perioada arestului preventiv nu se adauga la cei 2 ani, daca acest lucru intrebati.Iar perioada masurii preventive a obligatiei de a nu parasi tara nu se scade din durata pedepsei, intrucat nu este privativa de libertate.
Daca acum va aflati in curs de judecata , nu mai este incident termenul de 2 ani , masura urmand a se mentine, daca instanta nu va dispune altfel, pana la ramanerea definitiva a hotararii.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,va rog cat timp poate tine interdictia de a nu parasi tara ? DANY2011 DANY2011 buna ziua , daca stie cineva in cursul urmaririi penale cat timp poate dura interdictia de a nu parasi tara ? Va multumesc !!! (vezi toată discuția)
Interdictie de a parasi tara bogdanpopescu2000 bogdanpopescu2000 Buna ziua, cineva apropiat a fost eliberat conditionat din arest preventiv dupa 14 zile si are interdictie de parasire a tarii. Perioada de cand a fost ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva Bucur Diana Bucur Diana Acum 10 luni prietenul meu a lovit pe cineva cu masina in timp ce cobora o panta si a ramas fara frane. Din cate am inteles ulterior era o masina folosita doar ... (vezi toată discuția)