avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate dliana2000

Activitate dliana2000

Buna ziua,
Am si eu o intrebare,la care incerc sa gasesc raspuns si sper ca ma veti ajuta,dat fiind ca m-ati mai ajutat intr-o problema acum ceva timp.
In acest moment am un site de internet si inchiriez rochii de mireasa ale designerilor cunoscuti din lume.
Intrebarea mea este,pot sa folosesc pozele designerilor cu modelele lor,daca acestea sunt proprietatea lor?Ma gandeam la varianta in care postez pozele si scriu ca pozele apartin proprietarului,asta la fiecare poza,si ca nu imi apartin mie si sunt cu titlu informativ?
Exista posibilitatea aceasta>
In Romania toata lumea foloseste pozele designerilor dar nimeni nu are vreun acord?
De aceea intreb,poate stie cineva cum functioneaza aceste legi ale copyrightului?
Deaorece nu vreau sa intru in vreun conflict cu detinatorii pozelor?Ma gandeam la varianta in care pe fiecare pagina site-ului sa apara"Acest website posteaza fotografiile designerilor cu titlu informativ si nu este proprietarul lor,si nici nu este afiliat cu vreun designer mentionat pe site,nici nu este dealer sau agent al acestor designeri"
In asteptarea unui raspuns,va multumesc.
Răspuns la discuția Concediata sau in concediu?
Din pacate ,pentru a anula decizia in instanta,am nevoie,dupa cate stiu eu de probe,sa pot dovedi ca n a fost facuta ca la carte.Probe pe care nu le detin,eu am fost doar informata in timpul concediului medical,de un amic din cadrul societatii,ca atunci cand ma voi intoarce din medical voi fi concediata.Scris,nu am nimc,asa ca nu stiu cum as putea contesta decizia,avand in vedere ca nu am nici o dovada si mai ales daca ei vin cu documentatia necesara pentru a dovedi restructurarea(de ex.dificultati financiare....),parerea mea este ca ma lupt cu morile de vant.Iar CCm nu imi da nimeni ca sa opt sa vad ce scrie in el.Sunt la HR si nici nu ,l-am vazut in 5 ani.
Deci trebuie sa ii cred pe cuvant ca se da doar un salariu dupa 5 ani de activitate?
Sau totusi sa contestez decizia?
Revin la subiectul deschis acum 2 luni.Continui cu faptul ca m-am intors la 1 septembrie din concediu medical,am inceput munca.In prima zi mi s-a spus ca trebuie sa imi dau demisia,si am refuzat.Apoi mi-au spus ca ,din moment ce nici birou nu mai am ,ar trebui sa imi iau 2 saptamani fara plata,sa astept sa pregateasca ei desfiintarea postului.
Si am stat 2 sapt in fara plata.M-am reintors pe data de 16 sept,si am facut o cerere scrisa catre directorul general in care ii ceream sa imi ofere conditii de munca,birou..calculator....pentru ca mi-au fost luate in timpul concediului.Mai mult am cerut sa imi spuna care sunt nile mele atributii avand in vedere ca toate contractele incheiate de mine si tot ceea ce faceam,s-a reziliat in lipsa mea.Nu am primit raspuns la acea cerere nici astazi.
Astazi,la sfarsitul programului mi-au inmanat o hartie cu desfiinatrea postului si m-au instiintat ca de astazi sunt in preaviz 20 zile.Mi s-a spus ca nu are rost sa ma prezint la munca,pentru ca nici nu am ce sa mai fac,si nici loc,sau birou, unde sa imi desfasor activitatea.Mi-au spus ca voi primi un salariu compensatoriu,plus plata salariilor pe luna august si iulie,banii care nu au fost inca platiti de societate.Intrebarea mea este,daca ar trebui sa imi dea mai multe salarii compensatorii avand in vedere ca lucrez la ei de 5 ani,sau vechimea nu conteaza?Ce trebuie sa fac pentru acest lucru?Sa accept un salariu,si atat?Plus plata concediului neefectuat?Si salariul comensatoriu,va fi cel brut sau cel net?
Va multumesc
Multumesc pentru raspunsul acordat.Doresc sa completez si anume,nu exista nici o demisie semnata si am verificat la ITM,activitatea este in desfasurare.De aceea cand se termina concediul medical trebuie sa ma intorc.Cum trebuie sa procedez?Cate salarii compensatorii se dau in acest caz si ce sanse am in instanta?va multumesc
Va scriu si eu in speranta unei lamuriri.Pareri am primit multe...pro si contra....sa va explic...sunt angajata din anul 2004 la o firma ca director de marketing.Nu am avut nici un avertisment vreodata,nu am avut nici o abatere si nici vreun concediu medical in 5 ani de munca.In data de 8 iunie,am plecat in concediu pentru casatorie,cele 5 zile pe care le primesti de la stat,si apoi inca 2 saptamani de concediu legal de drept,cererile de concediu fiind semnate si aprobate de directorul general.Ulterior,la data de 1 iulie,cand trebuia sa revin la munca,am fost depistata cu o alergie destul de serioasa la foarte multi alergeni din aer.Am fost supusa la 2 operatii ,si acum sunt inca in concediu medical.Concediul medical expira la 1 septembrie.Intre timp am aflat ca eu apar cu demisie in calculatorul de la receptia firmei,desi eu mi-am primit salariul la timp ,si concediile medicale au fost trimise.Mi s-a spus ca atunci cand ma voi intoarce la munca voi fi pusa pe liber,doar pentru ca vor sa faca restructurari.As vrea sa stiu ce pot face in cazul acesta?Au dreptul?
Au voie sa concedieze fara avertismente si fara salarii compensatorii?Cum trebuie sa procedez?Toti stiu ca eu am fost concediata n data e 8 iunie,desi eu nu stiu nimic,iar salariul il primesc.Am vorbit si cu d-na de la resurse umane si apar ca angajata la ea.Nu stiu cum sa procedez?sa cer compensatorii?cat trebuie sa dea?sau sa fac plangere?Ce sanse de castig am?Va multumesc