...achiesez la cea scris Grace , o discutie /conciliere cu angajatorul ar fi ideala..si plata concediului de odihna sa o solicitati pt suma zilele de concediu legale pe fieacare an de cand sunteti angajata in aceasta companie .
succes
grace_r a scris:
Cred ca este util sa discutati amiabil si diplomatic cu colegii dvs , respectiv cu directorul de RU si cu seful dvs, inafara de sfaturile strict juridice pe care le putei primi de aici si le veti primi cu siguranta. Si nu actionati in functie de zvonuri...
informatii utile:
- o eventual demisie semnata in fals va da dreptul la a face o plangere penala (desi nici eu nu cred ca v-au facut asa ceva)
- o desfiintare de post este posibila, angajatorul are acest drept legal, ca este afacerea lui
- la desfiintare postului va trebui sa primiti minim, cf legilor:
preaviz de 20 de ziel lucratoare platiit integral cu posibilitatea ca 4 ore/zi (sau cumulate 10 zile) sa nu va prezentati la serviciu, minim 1 salariu compensator, palta zilelor de CO cuvenit si neefectuat
- la concediere cu art 65 alin 1 codul muncii , daca aveti satgiu necesar , aveti dreptul sa depuneti dosar ed somaj.