avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate fantezism

Activitate fantezism

Va rog sa-mi spuneti de unde pot descarca un tip de cerere de luare in evidenta a ASOCIATIEI DE PROPRIETARI pentru ANAF.
Nu am fost foarte exacta.Este vorba de concediu medical.Medicii de familie nu au dreptul la concediu medical.Ei sunt inlocuiti de un alt medic pe baza de reciprocitate ,la fel ca in cazul unor zile libere ,in cursul saptamanii de lucru si/sau a vacantei,ei neavand concediu de odihna.
Sotului meu,medic de familie,i s-a retinut fortat,contributia pentru sanatate,altfel nu putea semna contractul cadru / 2011 cu Casa Judeteana .Este legal?Ce taxe si contributii, catre Stat, trebuie sa plateasca un medic de familie ?
E un punct de vedere.
Sunt de acord cu punctul de vedere pe care-l sustineti cu argumente legale,dar-exemplu- Adunarea Generala a hotarat in unanimitate ca salariile sa fie repartizate in mod egal, pe nr.total de apartamente.Argumente :
1.Administratorul intocmeste aceleasi documete si presteaza aceleasi servicii pentru toate apartamentele.Nu foloseste masuri diferite pentru ap.cu suprafete (cote indivize) diferite.Nu vorbeste cu un proprietar mai mult si cu altul mai putin,nu completeaza o chitanta pe jumatate si alta pe trei sferturi,munceste la fel pentru toate apartamentele,indiferent de suprafata acestora.Presteaza o activitate ce nu poate fi impartita pe cota parte sau nr.de pers.;
2.Femeia de serviciu mentine curatenia in interiorul si exteriorul cladirii,independent de nr.de pers.sau suprafata apartamtelor (cota-indiviza) pentru toti proprietarii.Este posibil ca intr-o garsoniera sa locuiasca 2-3 persoane ,care sa faca mai multa dezordine decat proprietarul unui ap.de 3-4 camere ,care locuieste singur.Majoritatea celor ce locuiesc in garsoniere au si cate un animalut de companie .Si acesta urca si coboara pe scara sau cu liftul,face si el parte din Asociatie,dar nu plateste nimic, la fel ca si cei care ,pana la modificarea legii ,nu contribuiau cu nimic la salariul femeii de serviciu,daca nu locuiau in imobil.Adica femeia de serviciu spala si matura si in dreptul usii lui,dar nu primea nimic de la acel apartament.Legea nu este perfecta,dar incearca sa rezolve niste minusuri.Personal,consider ca repartizarea salariilor si a cheltuielilor administrative pe apartament,in mod egal,ar fi mai aproape de realitate.Prin teava de apa calda din subsol trece si apa care ajunge in ap.meu.De ce ar trebui sa contribui eu mai mult la repararea ei si vecinul de la garsoniera mai putin?Ce,apa lui trece pe acolo pe trei sferturi si restul prin alta parte? Sunt cheltuieli ce ar trebui suportate de toti in mod egal.Daca teava este sparta ,nu avem apa nici
unul.
3.Daca proprietarii contribuie la fondul de salarii si hotarasc ca vor sa vada listele de plata intr-un fel ,asa ar trebui facut.Nu plateste Primaria nici un ban pentru salarii si daca tot suntem proprietari,atunci sa avem posibilitatea,pe banii nostri, sa ne gospodarim cum dorim.
Nu este un raspuns pentru cineva anume,ci doar o opinie.
VA MULTUMESC.
1.Care sunt contributiile societatii pentru un angajat cu C.I.M.,cu timp partial ?Angajatul este pensionar.
2.Care sunt contributiile ce se retin aceluiasi angajat pensionar ?
Doresc un raspuns avizat .
Multumesc...
Doamna Romascanu, donatia sumei de bani cu care s-a cumparat apartamentul a fost facuta pe numele minorului,(acesta fiind donatarul sumei respective si cumparatorul apartamentului).Mama minorului este doar reprezentantul legal al acestuia ( de ce nu de ambii parinti?) .
Prin urmare,mama doreste, tot in interesul minorului ,sa vanda acest apartament catre bunicul procurator de fonduri si sa cumpere apart.de 3 camere in care locuieste actualmente acesta,fara a mai plati vreo diferenta.Practic s-a ajuns la un contract de schimb intre aceleasi parti,copilul primind o proprietate de 3 cam.in locul celei de 2 cam.
Din pacate,bunicul nu a fost informat asupra posibilitatilor si acum intelege ca s-a gresit.Cel mai simplu era sa-si cumpere pentru sine apart.de 2 camere si sa-l doneze pe cel de 3,in care locuieste momentan,fara atatea complicatii.
Din nefericire,onorariile sunt mai presus decat bunele intentii si in acest moment ,notarul respectiv crede ca noi vom apela tot la serviciile sale pentru a pune la punct lucrurile,evident contra cost.
Nici pomeneala !
Va multumesc ca urmariti acest subiect,nu obisnuiesc sa fiu caustica cu cei de la care astept sfaturi si nici sa pierd timpul cu cei care asteapta in "intersectie".
Am invatat ,pe parcursul vietii,ca sunt momente in care poti invata cate ceva si de la cei saraci cu duhul.Trebuie doar sa asculti,caci de aceea am fost inzestrati cu doua urechi si o singura gura:sa ascultam mai mult si sa vorbim mai putin.
Va asigur ca aveti toata consideratia mea pentru munca pe care o faceti in interesul nostru ,al celor care gasim in dumneavoastra un partener onest.
Am gasit grila de preturi si ma intreb acum ,daca eu gresesc sau ambii notari au gresit in privinta evaluarii celor 2 apartamente.La pag.117,Zona TITAN,Subzona Baba Nocac, in anexa 47/2,apartamente conf.1, am mai multe variante.
Blocul cu pricina este situat pe bd.Nicolae Grigorescu,intre BD.Basarabiei si C.Brancusi.Cred ca anexa 47/2 ,de la pag.117,este cea corecta.
Acum ,ap.de 2 cam.este situat la etajul 4, intr-un bloc P+10,construit inainte de 1977,iar cel de 3 camere este situat la etajul 1 in acelasi bloc.
La ap.de 2 cam.am doua preturi: pretul de baza=80.952 Euro si pretul de 77.000 Euro( pentru etaj intermediar si bloc construit inainte de 1977).La care dintre preturi se aplica reducerea de 15% ?
Doamna Romascanu,fiti ,va rog, atenta si nu va pronuntati daca nu cititi mesajul pana la capat. Minorul in cauza este DONATAR si nu DONATOR.Nu confundati termenii juridici.M-ar fi interesat parerea dumneavostra cu privire la incuviintarea data de AUTORITATEA TUTELARA ,mamei minorului ,de a accepta donatia facuta de bunicul matern.Minorul are si tata.Nu trebuia sa fie reprezentat de ambii parinti ?