avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe si contributii catre stat datorate de medicul de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe si contributii catre stat datorate de medicul de familie

Sotului meu,medic de familie,i s-a retinut fortat,contributia pentru sanatate,altfel nu putea semna contractul cadru / 2011 cu Casa Judeteana .Este legal?Ce taxe si contributii, catre Stat, trebuie sa plateasca un medic de familie ?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
fantezism, utilizator
Cel mai recent răspuns: doida , utilizator 23:46, 23 Iunie 2011
Se plateste trimestrial impozit 16% si contributie sanatate 5,5% din venitul net si contributie asigurare pensii 31,3% (se plateste lunar). Asigurarea pt pensie este obligatorie daca se realizeaza venituri mai mari de 8088 lei/an, venitul minim de asigurare este 708 lei (35% din salariul mediu brut) suma minima fiind 222 lei/luna.
Nu am fost foarte exacta.Este vorba de concediu medical.Medicii de familie nu au dreptul la concediu medical.Ei sunt inlocuiti de un alt medic pe baza de reciprocitate ,la fel ca in cazul unor zile libere ,in cursul saptamanii de lucru si/sau a vacantei,ei neavand concediu de odihna.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
fantezism, utilizator
Medicul de familie ca oricine are dreptul la concediul medical.Logic daca este bolnav.In afara de impozit, contributia la fd.de sanatate si pensii trebuie sa plateasca la acelasi venit si 0.85% CII(contributie concedii si indemnizatii).
Daca nu doreste acest lucru face o cerere de retragere la CAS unde este arondat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit dependent de angajator? quasarul quasarul Sant PFA de anul trecut cu norma de venit.As dori sa aflu ce se intampla cu angajatorul meu(cel cu care am un contract)daca activitatea mea ca PFA se ... (vezi toată discuția)
Contributii intreprindere individuala total3r total3r am o inttreprindere individuala de comert de 5 luni doresc sa aflu ce obligatii am la cas pensie jomaj etc (vezi toată discuția)
Pfa smartcars smartcars buna ziua, o firma mi-a oferit un job cu o conditie : sa ma plateasca ca PFA. ce taxe trebuie sa achit eu ca si PFA ? banuiesc ca exista un 16%, dar mai ... (vezi toată discuția)