avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributii intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributii intreprindere individuala

am o inttreprindere individuala de comert de 5 luni doresc sa aflu ce obligatii am la cas pensie jomaj etc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:54, 4 Mai 2011
Se plateste trimestrial impozit 16% si contributie sanatate 5,5% din venitul net si contributie asigurare pensii 31,3% (se plateste lunar). Asigurarea pt pensie este obligatorie daca se realizeaza venituri mai mari de 8088 lei/an, venitul minim de asigurare este 708 lei (35% din salariul mediu brut) suma minima a contributiei este de 222 lei/luna.
Contributia pentru somaj este optionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit dependent de angajator? quasarul quasarul Sant PFA de anul trecut cu norma de venit.As dori sa aflu ce se intampla cu angajatorul meu(cel cu care am un contract)daca activitatea mea ca PFA se ... (vezi toată discuția)
Taxe si contributii catre stat datorate de medicul de familie fantezism fantezism Sotului meu,medic de familie,i s-a retinut fortat,contributia pentru sanatate,altfel nu putea semna contractul cadru / 2011 cu Casa Judeteana .Este legal?Ce ... (vezi toată discuția)