in iulie 2009 mi s-a facut un dosar din oficiu, ca cica, conduceam fara permis in momentul in care am luat o amenda pentru centura.
am fost la politie, colegul "desteptului" care mi-a facut dosarul imi daduse NUP, pentru ca nu avea nici o legatura fapta.
in fine, mi-a venit acasa rezoltuia de NUP, in octombrie, si m-am dus frumos sa o depun sa-mi iau permisul. cand am ajuns la ghiseu la udriste mi s-a zis ca trebuie sa stau 3 luni. pt ce? de ce? dca am nup?
in rezolutia mea de NUP scrie ceva de genu " confirm propunerea organelor de politie pentru neinceperea urmaririi penale, avand in vedere ca fapta aflata in sarcina conducatorului auto, nu este prevazuta de legea penala".
Ei au zis, ca pt faptul ca procurorul a incheiat asa rezolutia trebuie sa stau 90 de zile, pentru ca fapta a fost cercetata. dar totusi, prezumtia de nevinovatie? nu traim in romania, nu exista constitutia romaniei in care esti stipulat asa ceva?
Are cineva vreo idee cum sa fac?
La inceputul lui 2008, am fost surprinsa trecand pe rosu de un politist. in fine, mi-a dat amenda, mi-a luat permisul. am facut contestatie, care s-a finalizat in martie 2009. ( decizia irevocabila). In iunie 2008, am fost oprita pentru ca nu purtam centura. toate bune si frumoase, am luat 50 ron cat era atunci, iar acum dupa un an si ceva ma trezesc ca mi s-a facut dosar penal pentru conducerea cu permisul suspendat. este posibil sa ti se faca dosar dupa un an? nu trebuie facut pe loc? nu trebuie data o declaratie daca as fi fost in neregula? eu aveam drept de circulatie, in baza dovezii pana la finalizarea procesului.
va rog, sa ma lamureasca si pe mine cineva. multumesc