avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Decizie de NUP, dar totusi trebuie sa stau 90 de zile. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Decizie de NUP, dar totusi trebuie sa stau 90 de zile. Este posibil?


in iulie 2009 mi s-a facut un dosar din oficiu, ca cica, conduceam fara permis in momentul in care am luat o amenda pentru centura.
am fost la politie, colegul "desteptului" care mi-a facut dosarul imi daduse NUP, pentru ca nu avea nici o legatura fapta.
in fine, mi-a venit acasa rezoltuia de NUP, in octombrie, si m-am dus frumos sa o depun sa-mi iau permisul. cand am ajuns la ghiseu la udriste mi s-a zis ca trebuie sa stau 3 luni. pt ce? de ce? dca am nup?
in rezolutia mea de NUP scrie ceva de genu " confirm propunerea organelor de politie pentru neinceperea urmaririi penale, avand in vedere ca fapta aflata in sarcina conducatorului auto, nu este prevazuta de legea penala".
Ei au zis, ca pt faptul ca procurorul a incheiat asa rezolutia trebuie sa stau 90 de zile, pentru ca fapta a fost cercetata. dar totusi, prezumtia de nevinovatie? nu traim in romania, nu exista constitutia romaniei in care esti stipulat asa ceva?
Are cineva vreo idee cum sa fac?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:51, 9 Martie 2010
banuiesc ca ati fost prins odata si cand vi s-a cerut permisul ati declarat ca nu-l aveti la dvs fapt pentru care politia v-a suspendata permisul pe trei luni.
dvs nu ati mers sa depuneti permisul la serviciul circulatie si ati continuat sa circulati pana cand ati fost prin iar.
din punctul meu de vedere de cand vi s-a intocmit dosarul penal si pana la rezolutia procurrorului puteati cere permisul si puteati circula .daca nu ati facut asta nu este vina politistului . acum dupa ce s-a dat rezolutia cu nup politistii pun in aplicare sanctiunea pe care v-au aplicat-o dar pe care n-au putut s-o puna in aplicare pana la solutionarea dosarului pena.
cred ca au procedat corect.
ati fi putut beneficia de prezumtia de nevinovatie si sa va cereti permisul de la data retinerii si pana la solutionarea de catre procuror

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni pustiull pustiull buna ziua am facut un accident pe trecea de pietoni acum 4 luni mi-a fost luat permisul pe loc,mi-a fost data o dovada de 15 zile victima nu a avut multe ... (vezi toată discuția)
Ce suspendare primesc pentru conducere sub influenta alcolului dupa noul cod??? Utilizator1100 Utilizator1100 Treaba sta la modul urmator, conducere sub influenta alcolului: - etilotest 0.41 - prima proba sange 0.85 - a doua proba 0.70 - CALCULARE RETROACTIVA ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis auto RaluAlexCip RaluAlexCip Pe 04 noiembrie am intrat cu masina intrun taxi care a franat brusc la trecere. In taxi o doamna a acuzat dureri cervicale, a venit salvarea, la spital nu a ... (vezi toată discuția)