avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce suspendare primesc pentru conducere sub influenta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce suspendare primesc pentru conducere sub influenta alcolului dupa noul cod???

Treaba sta la modul urmator, conducere sub influenta alcolului:
- etilotest 0.41
- prima proba sange 0.85
- a doua proba 0.70

- CALCULARE RETROACTIVA 0.50 in sange

Politistul a spus ca dosarul s-a clasat si Procururul a dat NUP (mi-a trecut glontul pe langa ureche), acum astept rezolutia procurorului acasa ... am inteles ca dureaza cam o luna.

Eu sunt sofer de meserie si de 4 luni stau acasa ca am facut prostia asta, dar politistul de la sectie mi-a zis ca dupa ce primesc hotararea de la procuror, politia rutiera imi mai suspenda si ei 90 de zile permisul ... si aici nu inteleg aceasta perioada in care eu nu am avut drept de a conduce nu se pune la socoteala??????
Nu pot sa fac contestatie la judecatorie s-a demonstrez ca am stat mai mult de 90 de zile "pe dreapta" sau sa cer audienta la seful politiei rutiere, nu stiu cum sa procedez avand in vedere ca politaiul care s-a ocupat de cazul meu nu prea a stiut ce sa imi zica.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Utilizator1100 , utilizator 12:50, 6 Iunie 2015
Cand primiti ordonanta de clasare mergeti sa va ridicati permisul, daca deja au trecut 4 luni, perioada de 90 de zile se deduce din perioada in care nu ati circulat in mod normal.
Domnule Patrascu va multumesc pentru raspuns si inteleg ca acum politia Rutiera imi va restitui permisul in baza art. 113 litera D din OUG 195 si imi va intocmi proces verbal cu suspendare 90 de zile + amenda nu?
Sau primesc amenda in rezolutia de la procuror?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

0,43 in etilotest dosar penal casttelano casttelano Buna ziua in seara zilei de 10 februarie am fost oprit de politie , iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat 0,43 apoi sangele 0.70 la prima proba si ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice Utilizator1100 Utilizator1100 Buna ziua! Ieri am facut o greseala si dupa 3 beri cu un prieten in apropierea casei, m-am urcat la volan pentru a ma duce acasa (casa era la 300 metri de ... (vezi toată discuția)