avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta bauturilor alcoolice

Buna ziua!
Ieri am facut o greseala si dupa 3 beri cu un prieten in apropierea casei, m-am urcat la volan pentru a ma duce acasa (casa era la 300 metri de unde am pornit), politia ma urmarit si ma oprit in fata portii.
La aparatul etilotest mi-a iesit 0.41. Apoi m-a dus la recoltare de sange unde am fost foarte cooperant. Acum nu ma deranjeaza daca imi suspenda dreptul de a conduce 90 de zile dar sa nu imi anuleze permisul.

Intrebarea mea, ca am citit in Codul Rutier ca recoltarea se face in prezeanta unui politist de la rutiera, cu mine la recoltare au fost cei de la sectia de politie. Pot sa contest recoltarea daca iese peste 0,8?
.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
Utilizator1100, utilizator
Cel mai recent răspuns: Utilizator1100 , utilizator 23:18, 21 Februarie 2015
In ce baza adica sa contestati recoltarea, cum ca daca era un politist de la rutiera va iesea mai putin alcool in sange si daca au fost politisti de la sectie v-a iesit mai mult sau cum? Trebuie motivata contestatia.
Vi s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiuni prevazute si pedepsite de art. 336 c.p, pe toata durata cercetarilor nu veti avea deptul sa conduceti.
Daca doriti in cursul procesului penal sa contestati procedura recoltarii, ar trebui sa va raportati la Ordinul Nr.1512/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind recoltarea, depozitarea şi transportul mostrelor biologice în vederea probaţiunii judiciare prin stabilirea alcoolemiei sau a prezenţei în organism a substanţelor psihoactive în cazul persoanelor implicate în evenimente sau împrejurări în legătură cu traficul rutier.
Ma refeream ca nu au fost indeplinite conditiile de fond

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intapla daca politia romana nu a predat in cel mult 7 zile ... Andrei 85 Andrei 85 Ce se intapla daca politia romana nu a predat in cel mult 7 zile probele de sange in vederea testari alcoolemiei? (vezi toată discuția)
Ccr a declarat ca neconstitutionala sintagma ''la momentul prelevarii mostrelor biologice'' Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Plenul Curții Constituționale s-a reunit în ședința de marți, 16 decembrie 2014, pentru a soluționa excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.41 nconstantinescu2003 nconstantinescu2003 Stie cineva sa-mi spuna, cat ar fi rezultatul probelor biologice, in cazul in care la etilotest a iesit 0.41? multumesc! (vezi toată discuția)