avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal pentru conducere fara permis intocmit dupa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal pentru conducere fara permis intocmit dupa un an jumatate

La inceputul lui 2008, am fost surprinsa trecand pe rosu de un politist. in fine, mi-a dat amenda, mi-a luat permisul. am facut contestatie, care s-a finalizat in martie 2009. ( decizia irevocabila). In iunie 2008, am fost oprita pentru ca nu purtam centura. toate bune si frumoase, am luat 50 ron cat era atunci, iar acum dupa un an si ceva ma trezesc ca mi s-a facut dosar penal pentru conducerea cu permisul suspendat. este posibil sa ti se faca dosar dupa un an? nu trebuie facut pe loc? nu trebuie data o declaratie daca as fi fost in neregula? eu aveam drept de circulatie, in baza dovezii pana la finalizarea procesului.
va rog, sa ma lamureasca si pe mine cineva. multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 15:07, 26 August 2009
Daca se fac cercetari sub acest aspect nu aveti decit sa prezentati dovezi in sensul ca ati contestat procesul verbal si ca pina la raminerea definitiva aveati dreptul sa circulati
Cand vi s-a intocmit pv pentru trecerea pe rosu, vi s-a ridicat permisul si vi s-a dat o Dovada, valabila 15 zile.
Cand ati facut plangere la judecatorie, trebuia sa luati un Certificat de grefa de la jud. ca ati depus plangere si cu el sa va prezentati la politie sa va dea permisul inapoi.
La finalizarea procesului daca dvs. castigati , ramaneati cu permisul, daca insa pierdeati, trebuia sa-l predati si sa executati suspendarea.
In fine, daca ati mers cu Dovada, peste alea 15 zile cat vi s-a acordat initial, fara a-i instiinta ca ati depus plangere, dar in final ati castigat, o sa fie o solutie de neurmarire intrucat veti prezenta solutia de admitere a plangerii( o scoatere de sub urmarire penala, daca au inceput UP), daca dimpotriva, ati pierdut procesul( vi s-a respins plangerea), atunci ramaneti cu dosarul si solutia poate fi si trimitere in judecata.
Dosarul se poate deschide atata timp cat fapta nu s-a prescris si exista faptuitor in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat - dosar penal nicusorconstantin nicusorconstantin am si eu o intrebare. acum 2 ani am trecut pe galben am fost oprit de politie si mi s-a luat permisul de conducere spunand ca am trecut pe rosu. am facut ... (vezi toată discuția)
Cum sa evit amenda pentru trecere pe rosu si neprezentarea actelor... cris#9 cris#9 Va salut cu respect. Nu credeam ca ajungem sa fim opriti de domnii nostri politisti pentru trecere pe galben (poate rosu dupa ce trecusem de trecerea de ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat culoare rosie ktalin123 ktalin123 Buna seara, in urma cu o zi in timp ce am trecut de o intersectie semaforizata pe banda de la stanga, schimband directia de mers am fost oprit de o masina de ... (vezi toată discuția)