am si eu o intrebare. acum 2 ani am trecut pe galben am fost oprit de politie si mi s-a luat permisul de conducere spunand ca am trecut pe rosu. am facut contestatie am luat permisul inapoi prin cerere de grefa am fost la prima infatisare s-a anulat apoi am fost plecat din tara si dosarul s-a suspendat. la sfarsitul lui ianuarie anul asta am fost oprit de politie si neavand actele la mine mi s-a facut control si mi-a spus ca permisul meu e suspendat din 11 ianuarie pana pe 11 martie si mi s-a deschis dosar penal. eu de ce nu am primit nimic acasa nici rezultatul de la tribunal nici de la politie sa predau permisul. a trecut de atunci 2 luni jumate si nu mi-a venit nimic de la tribunal. pot sa fac contestatie sa iau permisul inapoi pana la proces?sau cat dureaza pana la proces???#-o
Inteleg ca plangerea dumneavoastra contraventionala a fost suspendata dupa primul termen de judecata.... dosarul poate ramane suspendat maxim 1 an, dupa care actiunea dumneavoastra s-a perimat.
Ati luat certificatul de grefa, v-ati luat permisul si restul nu a mai contat ... ati gresit.
In atare conditii procesul verbal de contraventie a ramas valabil intrucat nu ati depus diligentele necesare pentru a va fi admisa plangerea.
La politie trebuie sa va prezentati dumneavoastra in termen de 15 zile de la data solutionarii plangerii contraventionale, nu va invita politia.
Pana la proces se realizeaza urmarirea penala care poate dura mai mult sau mai putin ... verificati la judecatorie daca vi s-a comunicat incheierea de suspendare sau perimarea ... si daca nu exista dovezile de comunicare la dosar incercati sa va faceti apararea pe acest aspect in dosarul penal.