avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate diabia

Activitate diabia

Răspuns la discuția urgent, luni e primul termen
Contractul e act sub semnatura privata. Vorbim de 20. 000 euro, data scadenta a fost 30.05.2009. Nu am inca banii, as mai avea nevoie de cateva luni pt a face rost de ei. Insa mi-a sosit citatia in posta si luni am termen. Daca totusi nu fac donatia, cat de repede se va desfasura totul? Si cat de repede ma vor pune sa inscriu ipoteca la Cartea funciara?
Multumesc
Deci judecarea atat ar dura, chiar daca recunosc luni in fata unui judecator ca mi-a dat banii?
de partea mea. Noi nu am inscris ipoteca la notar doar am mentionat in contract imobilul ca fiind garantie . Eu vreau sa mai obtin putin timp . Evident ca nu vreau sa imi pacalesc tatal dar el este mai intransigent.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, am un contract de imprumut cu tatal meu. Contractul e facut intr noi+ un martor, neautentificat, dar in care am stipulat ca voi garanta restituirea cu imobilul meu. Nu am restituit suma la timp, si m-a dat in judecata ( procedura somatiei de plata). Pot face un act de donatie la notar, in favoarea surorii mele? Daca nu mai pot face acest lucru , cat de repede se desfasoara astfel de procese? Luni e primul termen, eu si martorul recunoastem imprumutul dar si incapacitatea mea de plata. Ce pot face?
Multumesc
Răspuns la discuția preaviz ilegal
Multumesc mult Grace. Asta am sa fac . Revin cu un feed-back de la ei. Inca o data multumesc celor care mi-au raspuns
Grace, situatia sta asa: in luna februarie am facut concedieri colective, eu ramanand ultimul angajat. Avem un proiect imobiliar pt care trebuia sa mai obtin niste avize si sa depun documentatia pt obtinerea AC.
De nicaieri a aparut un domn italian, prieten al asociatilor ( toti italieni neprezenti in Romania) , care mi-a dat preavizul , iti dai seama ca mi l-am scris singura, el nestiind nimic decat ca trebuie sa plec.
Am cerut atunci , si de atunci tot cer un act cu calitatea sau mandatul acestuia.
Mentionez ca la data acordarii preavizului nu primisem salariul din luna noiembrie.
Asta s-a rezolvat in luna iunie.
Acest domn are din iulie ( conform certificat ORC) calitatea de Administrator si el se ocupa de tot.Intelegi acum ignoranta sau nestiinta care a dus la lipsa deciziei.Asta deja nu ma mai priveste pe mine. Daca asociatii au renuntat la mine pt a aduce pe altcineva sa gestioneze firma, sa o faca.
In Cluj sunt multi investitori italieni care se prevaleaza de faptul ca sunt straini, si fac ce vor. E o practica acum sa aiba administratori italieni.
Actele pt somaj se depun in 30 de zile de la data emiterii deciziei nu de la data primirii de catre mine.Nu e chiar asa simplu.
Ca sa nu mai spun ca eu am cumparat un imobil de la aceasta firma, ei stiu ca am o rata de 600 euro/lunar. Stiu bine situatia mea
Draga grace, am omis eu mai multe detalii dar eu nu am nicio vina ca ei nu au inregistrat si operat cpncedierea mea. Am fost la ITM, ei ar putea inregistra acum decizia cu data de 09.06. , platind o amenda, dar eu mi-am pierdut cele 30 zile necesare depunderii documentatiei pt somaj. Nu se poate asa ceva. Iar preavizul l-am contestat atunci, i-am convocat la o conciliere sa vad cine este acel domn... evident nu au venit.
Ei sa isi asume ceea ce fac iar eu... sa-mi iau banii necuveniti .
Chiar azi am sa merg la ei , a nu stiu cata oara.
Daca ma poate ajuta cineva, ce as putea face acum?
Le semnez un alt preaviz, antedatat, ca sa poata inregistra decizia chiar de maine?
Va multumesc
Se pare ca va scapa ceva. E posibil sa vina oricine din afara firmei, prietenul patronului, sa0mi acorde preaviz???????? Bineinteles ca e nevoie de hotarare AGA. Eu mi-am pierdut dreptul la somaj si dvs ma intrebati ce vreau????
Sediul din Actele constitutive nu mai este demult. Actele si arhiva sunt intr-o alta locatie, sediul unei alte firme deschise de patroni.
Preavizul pt functie de conducere este de 30 zile lucratoare, cel putin al meu.
Gabescu, firma nu mai are sediu, sediul social declarat si regasit in certificatul constatator este demult al altcuiva. O firma italiana, administrator italian, ce sa mai spun... dezordine maxima.
Persoana care semneaza ceva din partea unei soceitati trebuie sa fie mandatata sa faca asta. Nu avea nicio hotarare AGA, nimic. Am vorbit acum cu ei si am solicitat:
1. achitarea salariilor la zi, nu e vina mea ca apar inca angajata.
2.Acordarea unui preaviz cu incepere de maine , preaviz de 30 zile lucratoare.
3. Un salariu compensatoriu.

In tot acest timp de 2 luni, am vorbit de nenumarate ori cu ei, am si colaborat pe alte planuri dar mereu imi spuneau minciuni. Va dati seama ca administratorul firmei a declarat la ORC ca e cunoscator al limbii romane si habar nu are. Nu am cum sa astept respectarea legilor noastre.

Plus, firma are debite foarte multe, si-a inghetat activitatea pt a nu face profit. Asociatii au deschis o alta firma cu obiect similar si traiesc bine in Romania.
Discuție preaviz ilegal
In data de 09.05.2009 mi s-a acordat un preaviz , art. 65, 1, preaviz semnat de o persoana care nu avea nicio calitate in firma , nu avea hotarare AGA sa o faca. Preavizul a expirat in 09.06.2009 si inca nu mi-au desfacut contractul, nu au depus decizia nici la ITM, nu mi-au trimis-o nici mie. Am plecat de pe functie de Director Executiv dintr-o firma de dezvoltare imobiliara. Intrebarile ar fi:
1. Am dreptul la salarii compensatorii ( nu am CCM la nivel de unitate)?
2. Ce pot obtine de la ei in acest moment, cand nu au desfacut CIM?
Va multumesc