avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgent, luni e primul termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgent, luni e primul termen

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, am un contract de imprumut cu tatal meu. Contractul e facut intr noi+ un martor, neautentificat, dar in care am stipulat ca voi garanta restituirea cu imobilul meu. Nu am restituit suma la timp, si m-a dat in judecata ( procedura somatiei de plata). Pot face un act de donatie la notar, in favoarea surorii mele? Daca nu mai pot face acest lucru , cat de repede se desfasoara astfel de procese? Luni e primul termen, eu si martorul recunoastem imprumutul dar si incapacitatea mea de plata. Ce pot face?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: diabia , utilizator 22:03, 17 Octombrie 2009
martorul de partea cui este ??
de partea mea. Noi nu am inscris ipoteca la notar doar am mentionat in contract imobilul ca fiind garantie . Eu vreau sa mai obtin putin timp . Evident ca nu vreau sa imi pacalesc tatal dar el este mai intransigent.
eu zic ca ar trebui sa astepti sa te dea in judecata , pe urma sa iei legatura cu un avocat. oricum dureaza 1 -2 ani un proces
Deci judecarea atat ar dura, chiar daca recunosc luni in fata unui judecator ca mi-a dat banii?
Luni mergeti in instanta si solicitati un termen pentru a va angaja un avocat.
O sa amane putin judecata, urmatorul termen poate fi si peste 2 luni.
Intre timp ne explicati mai multe si va mai ajutam.

Da, puteti sa donati imobilul surorii, dar se poate ataca de catre tatal dvs. ca fiind simulatie.

Alte discuții în legătură

Imprumut bani cu garantie imobil cmary cmary Buna seara, cum se procedeaza cand dai imprumut o suma de bani cu garantie imobil, fara dobanda, sub semnatura privata ? Ce conditii trebuie sa intruneasca ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice 25z 25z urmeaza sa dau un imprumut la o persoana fizica .fiind vorba de o suma destul de mare as vrea cateva sfaturi.suma urmeaza sa fie returnata in urmatoarele 4 ... (vezi toată discuția)
Ce fel de actiune trebuie sa fac? glo glo am dat niste bani imprumut cu act. a sosit termenul de restituire, dar persoana refuza restituirea lor. cum trebuie sa procedez? se taxeaza la valoarea ... (vezi toată discuția)