avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut bani cu garantie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut bani cu garantie imobil

Buna seara, cum se procedeaza cand dai imprumut o suma de bani cu garantie imobil, fara dobanda, sub semnatura privata ? Ce conditii trebuie sa intruneasca contractul ca sa fie valabil? In cazul nerespectarii clauzei cum se procedeaza? Pe langa multiplu exemplar si pagini numerotate stiu ca inainte de a semna neaparat trebuie scris BUN SI APROBAT si suma sa fie trecuta si in litere. Este nevoie si de martori? Este legal contactul fara notariat si ce perioada este legala pentru un imprumut intre persoane fizice?
Cel mai recent răspuns: iulia9 , utilizator 13:18, 13 Aprilie 2011
Contractul trebuie sa fie autentificat la notar iar ipoteca sa fie inscrisa in cartea funcoara la sarcini, aferent contractului de imprumut respectiv.
Pentru un contract de imprumut la notar si inscrierea de ipoteca ipoteca cum se taxeaza? care sunt costurile? doar taxa de notar sau trebuie si taxa pe valoarea imprumutata?
Si de ce nu se poate inscrisul sub semnatura privata>
Nu se poate sub semnatura privata ca nu se inregistreaza ipoteca la carte funciara, de altfel datoria nu ar fi executorie de drept fara judecata si alte formalitati. Taxele le aflati la biroul notarial si sunt in functie de suma imprumutata
multumesc, dar spuneti-mi care este termenul legal pentru un imprumut sau nu exista si este la latitudinea partilor? SI am inteles, sub semnatura privata nu are titlu executoriu, dar este legal?

Alte discuții în legătură

Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pot fi notate in cf contractele de imprumut intre ... stroia_dumitru stroia_dumitru Buna ziua, Pot fi notate in CF contractele de imprumut intre persoane fizice ? Precizez ca in contract nu se va mentiona nimic de vreun grad de ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut ramolex ramolex buna seara. ce forma trebuie sa imbrace un contract de imprumut pentru o suma de bani, imprumut gajat cu un autoturims? am imprumutat o suma de bani cuiva, ... (vezi toată discuția)